Ugrás a tartalomhoz

Megállíthatatlanul menetelnek labdarúgóink (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Szeged 2011 2-1 (2-0)

Tovább folytatja kiváló szereplését városunk felnőtt labdarúgócsapata. Együttesünk zsinórban a hatodik győzelmét aratta a bajnokságban.

A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 6. fordulójában a 7. helyezett tiszaparti gárda látogatott Mezőkövesdre szeptember 23-án. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a napokban elhunyt kövesdi szurkoló, Gulyás András tiszteletére. A mérkőzés első izgalmas helyzetére mindössze három percet kellett várni, ekkor a szegediek kapusa, Trepák jött ki bizonytalanul és Hamar kis híján elcsípte a rosszul előrevágott labdát. Alig öt minutummal később Hegedűs lecsúszott beadása landolt a felső léc tetején, majd nem sokkal ezután egy szegedi szabadrúgás zúgott el a kövesdi kapu mellett. A találkozó 19. percében megszerezte a vezetést együttesünk, miután Bogdány csapott le egy beadásra a 16-oson belül és a rátámadó Geiger csak szabálytalanul tudta megállítani a kövesdi támadót. A büntetőt Hamar végezte el, aki magabiztosan gurított a jobb alsó sarokba. Két perccel később ismét a szegedi védők bizonytalankodtak, de Hamar elöl az utolsó pillanatban felszabadítottak a kék-fehér játékosok. Az első félóra végén Dobos távoli lövése zúgott el a szegedi kapu felett, majd az ellentámadás végén Szántai védett szép mozdulattal egy közeli próbálkozást. Az első félidő vége előtt öt perccel Lipusz szöglete után Bognárhoz került a labda. A fiatal középpályás tökéletesen tekerte be a labdát Hamar fejére, aki gyönyörű mozdulattal csúsztatott a hálóba és ezzel megszerezte a 8. találatát a pontvadászatban. A játékrész utolsó percében Hamar tovább növelhette volna együttesünk előnyét, azonban az emelésébe szép mozdulattal ütött bele a szegediek rutinos hálóőre.
Fordulás után az első lehetőség Jovánczai nevéhez fűződött, akinek a lövését Szántai hárította, majd Lakatos fejese kerülte el a szegediek ketrecét. Egy órányi játékot követően Bogdány vezethette a labdát Trepákra, azonban a kövesdi csatár lövése elzúgott a szegedi kapu mellett, majd néhány minutummal később szintén Bogdány került helyzetbe, azonban a lövését elvetődve védte a vendégek hálóőre. A 72. percben a csereként beállt Radnai kapott jó indítást, aki rövid labdavezetés után mintegy 25 méterről hatalmas gólt ragasztott Szántai kapujába. Újabb két perc elteltével Toca közeli lövését védte óriási bravúrral a kövesdi hálóőr, aki a nagyszerű beavatkozással megmentette csapatunkat az egyenlítőgóltól. A záró negyedórában mindkét csapat előtt adódott még lehetőség a gólszerzésre. A szegediek Geiger révén veszélyeztettek, míg labdarúgóink közül Jeremiás és Bogdány előtt is adódott még gólhelyzet, azonban a lehetőségeket nem sikerült gólra váltani, így az eredmény nem változott a lefújásig. Véber György tanítványai győzelmükkel tovább növelték az előnyüket. Elekék hat forduló alatt 18 pontot szereztek, így tovább erősítették az első helyüket és 7 pontos előnnyel állnak a tabella élén. Együttesünk mögött a második és harmadik helyen az egyaránt 11 pontos Cegléd és Nyíregyháza áll.

Szántaiék két mérkőzésen lépnek pályára ezen a héten. Labdarúgóink a Magyar Kupa 2. fordulójában az NB III-as Létavértes otthonában vendégeskednek majd szeptember 26-án, szerdán 15 óra 30 perctől. Irhásék a bajnokságban legközelebb Balmazújvárosban lépnek pályára. A találkozó szeptember 30-án, vasárnap 16 órakor kezdődik. Az egyesület szurkolóbuszt indít mérkőzésre, amire a szurkolók a Sport Büfében jelentkezhetnek.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry SE – Szeged 2011  2-1 (2-0)

Mezőkövesd, 900 néző. játékvezető: Erdős József (Erős Gábor, Becséri Gergely).
Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs, Lakatos, Elek, Éles, Sigér, Dobos (Bagi 81′), Bognár, Bogdány, Hamar, Lipusz (Irhás 46′, Jeremiás 61′). Vezetőedző: Véber György
Szeged: Trepák – Laczkó (Radnai 63′), Petrók, Toca, Farkas, Ulviczki (Varga 46′), Borbély, Lisztes (Gomez 46′), Kéri, Jovánczai, Geiger. Vezetőedző: Tóth Bálint
Gólok: Hamar (19′és 40′), ill. Radnai (72′)

Kapcsolódó hírek