Ugrás a tartalomhoz

Idősügyi Fórum (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Csirmazné Cservenyák Ilona lett a Mezőkövesdi Idősügyi Tanács új elnöke. A szervezet vezetősége egyhangúlag döntött dr. Szilágyi János utódjáról a szeptember 20-án megrendezett ülésen.

Az Idősügyi Tanács tagjai az első napirendi pontban dr. Szilágyi János lemondásáról és az elnöki tisztség betöltéséről tárgyaltak. dr. Szilágyi János egészségügyi okokból mondott le a tanács vezetéséről. A korábbi elnök nevéhez fűződik a szervezet megalapítása, melynek vezetői pozícióját a kezdetektől, azaz 2001-től betöltötte. dr. Szilágyi János Urbanovics Ferencnét javasolta a tisztségre, azonban az érintett nem vállalta a felkérést. Az Idősügyi Tanács tagjai rövid megbeszélés után egyhangúlag Csirmazné Cservenyák Ilonát javasolták a szervezet új elnökének, aki elfogadta a felkérést, így a továbbiakban ő irányítja a szervezet munkáját.
Második napirendi pontban Lukács Istvánné a Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának munkájáról tartott tájékoztatót. A szervezetnek több mint 40 tagja van, a pedagógusok mellett orvosok és gyógyszerészek is aktív tagjai a klubnak. A szervezet tagjai kiemelten fontosnak tartják a város jövőjének, a matyó hagyományoknak, az egészségügynek, a közbiztonságnak, valamint az oktatás jövőjének figyelemmel kísérését. A kultúra szintén fontos szerepet tölt be a szervezet életében. A tagok rendszeresen járnak színházba, továbbá minden évben kirándulásokat szerveznek. A klub tagjai idén Szentkútra, illetve Parádra látogattak el.
A harmadik napirendi pontban Balogh Éva, a Civil Szövetség Egyesület elnöke tájékoztatta a megjelenteket a szervezet munkájáról. Az elnök kiemelte többek között, hogy a civil szervezeteknek igyekeznek segítséget nyújtani a munkavégzéshez, továbbá tájékoztatást adnak a különböző pályázati lehetőségekről, emellett segítséget tudnak nyújtani az egyesület megalapításához is. Lehetőség van továbbképzésekre és tréningekre, melyek az elmúlt években nagy sikerrel zajlottak le. Havonta megrendezik a Civil Kerekasztalt, ahol a szervezetek munkásságáról, tevékenységéről, aktuális feladataikról tájékozódhatnak a résztvevők. Balogh Éva elnök a Civilek Hete rendezvénysorozatról, az esemény céljairól is tájékoztatta a jelenlévőket. A Civil szövetség 27 tagszervezettel büszkélkedhet, akik többek között a városi rendezvényeken is aktívan vesznek részt.
Indítványok, javaslatok napirendi pontban többek között a jogsegélyszolgálat folytatásáról, valamint az október 5-én megrendezésre kerülő Idősek Napjának programjairól tájékozódhattak a jelenlévők.

Kapcsolódó hírek