Ugrás a tartalomhoz

Győzelem a rajton (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Balassagyarmati Kábel SE – Mezőkövesdi KC 31-34 (19-17)

Háromgólos győzelemmel kezdte meg bajnoki szereplését városunk felnőtt csapata. Kézilabdázóink a tavalyi év bronzérmese ellen diadalmaskodtak az NBI/B nyitófordulójában.

Zsigmond György tanítványai a másodosztályú pontvadászat első játéknapján Nógrád megyébe látogattak szeptember 22-én. A két pont megszerzésének a reményében mintegy 60 mezőkövesdi szurkoló kísérte el a csapatot a nagy érdeklődéssel várt összecsapásra. Együttesünk alaposan beragadt a rajtnál, hiszen az 5. percben már 4-0-ás hazai vezetés állt az eredményjelzőn. Csapatunk a gyenge kezdés után magára talált és Kovács bravúrjai mellett elsősorban Fekete góljaival megkezdte a felzárkózást. Együttesünk az első 10 perc végére ledolgozta a hátrányát és Fekete mellett Kleis, valamint Benis is szépen termelte a gólokat. A támadásban nyújtott jó teljesítmény ellenére nem sikerült ellépni a nógrádi gárdától, ugyanis a játék védekezésben erősen akadozott. Zsigmond György cserékkel igyekezett javítani a hátsó alakzat működésén, többek között a Tóth Koppány igazolt távollétében második számú kapussá előlépett Sipos Péter Milán beállításával. Kézilabdázóink a játékrész hajrájában egyre nagyobb előnyre tettek szert, így az utolsó két percnek 19-15-ös kövesdi vezetésnél vágtak neki a csapatok. Az eredmény ennek ellenére szoros lett a félidő végére, ugyanis az utolsó percben kétszer is betaláltak a vendéglátók, ennek eredményeként két gólra olvadt a vezetés a szünetig.
A második játékrész elején összeszedetten és lendületesen játszottak Benisék, így a csapatok között ismét nőni kezdett a különbség. Trivkovicsék a 36. minutumban 25-20-ra megléptek a nógrádi alakulattól, majd újabb 8 perc elteltével 28-25-re módosult az állás. A hazaiak ezt követően már nem tudták tartani a lépést az MKC-val, ebben a periódusban főként Zsigmond volt elemében, aki összesen nyolc alkalommal találta meg a gyarmati kapuba vezető utat. Az átlövő nagy szerepet vállalt abban, hogy együttesünknek és a csapatot elkísérő lelkes drukkereknek a hajrában már nem volt okuk az izgalomra, ugyanis Benisék három és fél perccel a találkozó vége előtt 33-27-re vezettek. A találkozó záró perceiben a hazaiak még kozmetikáztak az eredményen, amely végül három gólos kövesdi sikerrel zárult. Az újjáalakult MKC tehát egy szép idegenbeli sikerrel nyitotta bajnoki szereplését, amely remélhetőleg sok erőt majd a csapatnak a folytatásra.


Kéz hazai meccs jön

Kézilabdázóink legközelebb hazai környezetben a Békés csapatát látják vendégül Mezőkövesden. Együttesünk szeptember 29-én, szombaton fogadja a viharsarki csapatot. A találkozó 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. Egy héttel később, október 6-án, újra hazai közönség előtt lépnek parkettre Trivkovicsék, ekkor együttesünk a szomszédvár Eger csapatát fogadja Mezőkövesden.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Balassagyarmati Kábel SE - Mezőkövesdi KC 31-34 (17-19)
Balassagyarmat, 250 néző, vezette: Kisfalvi, Péli
Kábel: Siró, Varga Á. (kapusok), Tihanyi, Szabó A., Horváth 8, Varsandán Á. 1, Szabó T. 8 (5), Kertész, Kajdy, Varga 5, Széles, Bán D. 5, Puruczki, Piroska 1, Bécsi 3. Vezetőedző: Kedves László
MKC: Kovács J., Sipos (kapusok), Fekete L. 5, Molnár 1, Benis 5, Kleis 6, Mazák 4, Trivkovics 5, Zsigmond Á. 8 (2), Kovács P., Bán N., Nyitrai. Vezetőedző: Zsigmond György
Hetesek: 5/5 ill. 2/2
Kiállítás: 4 ill. 8 perc

Kapcsolódó hírek