Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az egészségügyi alap- és szakellátás helyzetéről, a környezetvédelmi program felülvizsgálatáról döntöttek a városatyák a szeptemberi képviselő-testületi ülésen. Szeptember 26-án hirdették ki és díjazták a városszépítő pályázat nyerteseit.

A Polgármesteri Tájékoztatót követően az ülés első napirendi pontjaként a képviselő-testület elfogadta azt a határozatot, amely a „Tiszta udvar rendes ház” városszépítő program értékeléséről, a bizottság meghozott döntéséről szólt. Ebben az esztendőben Mezőkövesden 100 porta, család vett részt a pályázaton. A Mezőkövesd Város Önkormányzata által 2012-ben is meghirdetett verseny pontozása alapján, körzetenként 2-2, városi szinten összesen 16 porta részesült elismerésben. Minden körzetben a két legmagasabb pontszámot elért ingatlan tulajdonosai kapták meg a „Tiszta udvar, rendes ház 2012” feliratú táblát, valamint a 6-6.000 Ft-os vásárlási utalványt. A határozat elfogadását követően dr. Fekete Zoltán polgármester adta át a 16 nyertes családnak a jutalmat.

A .„Tiszta udvar rendes ház” elismerő díjazásban részesülnek a következők:

I. körzetben  
Póta Istvánné Katalin utca 10.
Szép László és felesége Mária utca 22.

II. körzetben
Pető Istvánné Magdolna utca 90.
Bukta György és felesége Rákóczi út 52.

III. körzetben
Szabó József és felesége Sára utca 3.
Tóth Gábor és felesége Zsófia utca 33.

IV. körzetben
Krajnyák Lászlóné József utca 19.
Ali Richárd és felesége Kiss István utca 19.
V. körzetben: 
Molnár Pál és felesége Barack u.24.
Fügedi János és felesége Mikszáth K. utca 5.

VI. körzetben
Dr. Ruszthi Péterné Rozmaring u. 46.
Lázár László és felesége Nagy Pál utca 22.


VII. körzetben
Lázár Mihály és felesége József Attila út 13.
Szecskó Gábor és Murányi Katalin Szemere Bertalan út 20.

VIII. körzetben
Nyitrai István és felesége Dohány u. 28.
Szegedi Miklós és felesége Bagoly utca 26.

 

Az ünnepélyes pillanat után az ülés tovább folytatódott, hiszen a mezőkövesdi általános iskola alapító okiratának módosítását követően a grémium teljes képet kaphatott a mezőkövesdi egészségügyi alap- és szakellátás helyzetéről. A tájékoztatóból a testület képet kaptak az egészségügyi intézmények állapotáról, a szakember-helyzetről, az ellátás hátteréről, minőségéről, valamint a célkitűzésekről.
Ezt követően arról is nyilatkozott a testület, hogy hozzájárul ahhoz, hogy hét, – Borsodivánka, Egerlövő, Négyes, Szomolya, Tard, Tiszabábolna és Tiszavalk – településsel közös önkormányzati hivatalt alakít ki 2013-ban. E döntés meghozatala egy lépés abban a folyamatban, amelyet Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi törvény értelmében alkalmazni kell, hiszen e törvény értelmében a 2000 főnél kisebb településeken nem működhet önálló Polgármesteri Hivatal.
A városatyák összefoglalták, értékelték a város környezetvédelmi programját, illetve megfogalmazták az elkövetkezendő két évre kitűzött célokat is. Így a környezetvédelmi programot a környezetvédelem elmúlt időszak során folyamatosan növekvő elvárásainak történő megfelelés érdekében kiegészítették azzal, hogy például az önkormányzati épületekre megszerezzék az energiatanúsítványt, illetve hogy környezettudatos magatartás oktatását szervezett formában megvalósítsák az iskolákban, valamint, hogy a jövőben a szelektív hulladékgyűjtés kiterjedjen a zöld hulladék gyűjtésére is.
Mindemellett a képviselő-testület meghallgatta és elfogadta a zárt csapadékcsatornák üzemeltetéséről, karbantartásáról szóló tájékoztatót is, amelyből kiderült, hogy az elmúlt év során mely utcákban, mely területen és milyen típusú munkákat végeztek el a zárt csapadékcsatornák esetében. Így például karbantartás volt az Eötvös utca és a Mártírok útja közötti Hadas városrészben, a Bogácsi úti lakótelep utcáiban, a Budai Nagy Antal úton, illetve a Mátyási király u. 4 km-es szakaszán.

Kapcsolódó hírek