Ugrás a tartalomhoz

Hét éves a Dacia Klub (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megalakulásának 7. évfordulóját ünnepli a Dacia Klub Magyarország ebben az esztendőben. A baráti társaság a Zsóry Campingben rendezett összejövetelt a jeles alkalomból szeptember 22-én.

A szervezet kezdetben Logan Klub néven bontogatta a szárnyait. Az említett gépjárműtípust 2004-ben kezdték el gyártani, így ebben az évben jelent meg Magyarországon is. A klub alapításának ötlete, egy nagyon lelkes márkatulajdonos nevéhez fűződik, aki egy internetes honlapot indított a típust szerető autósoknak. Miután az autómárka egyre több típusa jelent meg a piacon, szép lassan emelkedni kezdett a klub létszáma, így napjainkban már több mint 300 regisztrált tagja van. Az aktív tagok létszáma, akik rendszeresen ellátogatnak a májusi országos találkozóra hozzávetőleg 110-120 fő. A szeptemberi születésnapi összejöveteleken mindig a szűk baráti kör tagjai és családjai találkoznak, így városunkban 25 fő vett részt. A mezőkövesdi Varga Tamás 2008-tól tagja a szervezetnek.
„Büszkén elmondhatom, hogy egy nagyon jó csapatra találtam, egy nagy családba csöppentem. Egy véletlennek köszönhetően 2009-ben Mezőkövesden rendeztük meg az országos találkozót, ezt követően a családommal mi is eljutottunk néhány országos, valamint születésnapi összejövetelre. Örülök annak, hogy a tagok többsége Mezőkövesdet választotta, így idén városunk adhat otthont a baráti találkozónak.” – emelte ki Varga Tamás, a Dacia Klub Magyarország tagja.
Az összejövetel résztvevői számára tartalmasan telt a nap, hiszen a márka egy új típusának tesztelése mellett a tagok ellátogattak a Mezőgazdasági Gépmúzeumba, továbbá a jó időnek köszönhetően szabadtéri főzéssel és éjszakába nyúló beszélgetéssel töltötték a klub születésnapját.

Kapcsolódó hírek