Ugrás a tartalomhoz

Ifjúságvédelmi őrjárat indul Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

A 2012. tanévben újraindul városunkban az ifjúságvédelmi őrjárat a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság szervezésében, melyben a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat is közreműködik.

Az őrjárat elsődleges célja, hogy az iskolaidőben oktatási intézményen kívül csellengő diákokat felkutassuk, továbbá a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálaton keresztül jelzéssel éljünk az érintett szülők, oktatási intézmények felé a gyermek tartózkodási helyét illetően.

A csavargás, bandázás, egészségkárosító szerek fogyasztása, italozó helyiségek látogatása mind olyan viselkedési formák a fiatalok körében, amelyek magukban hordozzák a kriminalizálódás, továbbá az áldozattá válás lehetőségét. 

Az ifjúságvédelmi őrjárat keretében a rendőrök végigjárják az iskolák környéki parkokat, felnőttek számára nyitva tartó vendéglátóegységeket. Igazoltatják és elszámoltatják az ott tartózkodó fiatalkorú személyeket, ellenőrzik, hogy a vendéglátóhelyek alkalmazottai kiszolgálják-e a fiatalokat alkohollal, dohányáruval. Az igazoltatás tényéről, annak pontos helyéről, időpontjáról valamint okáról a fiatalkorúak szüleit értesítjük, továbbá személyes adataikat a Családsegítő Szolgálat részére továbbítjuk, akik megteszik az esetlegesen szükséges további intézkedéseket.

Fontosnak tartjuk, hogy a kiértesített szülőket egyúttal ifjúságvédelmi, vagyonvédelmi tanácsokkal is ellássuk a bűnmegelőzés, továbbá gyermekeik áldozattá válásának megelőzése érdekében.

Az ifjúságvédelmi őrjárat különböző időpontokban, rendszeres ütemterv szerint kerül megszervezésre.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J)

Kapcsolódó hírek