Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 11. (hétfő) 21:14 rpd, rpdina névnapja van
 
Zene Világnapja (videóval)

Október 1-je a Zene Világnapja. A jeles nap tiszteletére az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hangversenyt rendezett szeptember 28-án. Közel négy évtizede, egészen pontosan 1975-től ünnepeljük a Zene Világnapját.


Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését. Október elsejét Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére nyilvánította az UNESCO Nemzetközi Tanácsa a Zene Világnapjává, melyet 1975-től minden évben megtartanak. A hegedűművész  így vélekedett a világnap és a zene kapcsolatáról: ''Azt mondanám, hogy az adott időben az egész világon legyen pár percnyi csend, mert ez nagyon fontos a zene élvezéséhez.”
Az esemény tiszteletére az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nívós hangversenyt rendezett a Zeneiskola hangversenytermében. A koncerten elsőként Mózerné Horga Stefánia tagintézmény-vezető köszöntötte a résztvevőket, majd Vinnai Anikónak, a munkaközösség vezetőjének ünnepi gondolatait hallgathatta meg a zeneszerető közönség, aki többek között a zene szeretetének, és a zenetanulásnak a fontosságáról beszélt a bevezetőben. A hangversenyen többek között Antonio Lauro, Benjamin Britten, Enesco és Bartók Béla dallamai csendültek fel az iskola művésztanárainak az előadásában. A közel egyórás koncert keretében a zenei élményeken túl zenetörténeti eseményekkel és érdekességekkel is megismerkedhettek komolyzene szeretői.


Kapcsolódó képek:Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés