Ugrás a tartalomhoz

Vereség gyenge játékkal (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Orosháza FC 0-1 (0-1)

Rangadót veszített városunk felnőtt labdarúgócsapata. Bogdányéknak a Balmazújvárosban elszenvedett vereség után hazai pályán sem sikerült pontokat szerezniük a bajnokság legutóbbi játéknapján.

A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 8. fordulójában a listavezető együttesünk a 3. helyen álló Békés megyei gárdát látta vendégül október 7-én. Véber György gárdájának volt törleszteni valója az Orosházával szemben, hiszen a vendégek tavasszal 2-1-es győzelemmel távoztak városunkból. A találkozó elején labdarúgóink enyhe mezőnyfölényben játszottak melyet néhány veszélyes szöglet és beadás mellett egy Jeremiás perdítés jelzett, amely csak néhány centivel kerülte el a viharsarki gárda kapuját. A csapatok láthatóan tartottak egymástól, a vendéggárda zártan és fegyelmezetten védekezett, emellett a támadásokra kevés energiát fektettek. Sigéréknek láthatóan nem ízlett a „szigorú” védekezés, amit csak elvétve tudtak megbontani és átjátszani, így a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Együttesünk sokszor ötlettelen és körülményes támadójátékába ráadásul rengeteg hiba csúszott, kirívóan sok pontatlan indítás és átadás jellemezte az első játékrészt, így a kövesdi akciók nagy része fennakadt az orosházi védelmen. Az első játékrész hajrájában még nehezebb helyzetbe kerültek Bogdányék, miután egy szép akció végén Bernáth talált közelről a kövesdi kapuba a 45. percben, így csapatunk egy gólos hátrányban mehetett az öltözőbe.
A játék képe fordulás után sem változott jelentősen. Csapatunk a folytatásban is sok hibával futballozott, amely megakadályozta, hogy Jeremiásék lendületes akciókat vezethessenek. A halovány teljesítmény ellenére elsősorban beadások után, valamint távoli lövésekből adódtak lehetőségek az egyenlítésre, de a próbálkozások nem jártak eredménnyel. Lakatosék annak ellenére, hogy gyakorlatilag az egész mérkőzésen mezőnyfölényben játszottak nem tudtak a kapuba találni, így együttesünk fontos és értékes pontokat hullajtott el saját közönsége előtt. Labdarúgóink a Magyar Kupa kiesést is beleszámítva zsinórban a harmadik vereségüket könyvelhették el a szezonban, de a kiváló rajtnak köszönhetően továbbra is az élen állnak a Keleti csoportban. Együttesünk 18 ponttal vezeti a tabellát a 15 pontos Orosháza, Nyíregyháza, Békéscsaba alkotta hármas előtt. Hamarék a DVSC-DEAC vendégeként javíthatnak az elmúlt időszak gyengébb eredményein a hétvégén. A bajnoki találkozó október 14-én, vasárnap 15 órakor kezdődik Debrecenben.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry SE - Orosháza FC 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, 800 néző. játékvezető: Németh.
Mezőkövesd-Zsóry: Szántai – Hegedűs (Nagy P., 78.), Lakatos, Elek, Éles – Sigér (Bagi, 56.), Dobos, Bognár – Bogdány (Szabó, 46.), Hamar, Jeremiás, vezetőedző: Véber György
Orosháza: Molnár – Futaki, Kerekes, Szűcs, Tóth D. (Szabó T., 77.) – Bernáth (Juhász, 89.), Kerepeczki, Ács (Lupsa, 82.), Ondrejó – Milenkovic, Szabó N. vezetőedző: Major László
Gól: Bernáth (45.p)

Kapcsolódó hírek