Ugrás a tartalomhoz

Fájó vereség itthon (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - SBS Eger Eszterházy SZSE 23-24 (10-11)

Elszenvedte az első vereségét a bajnokságban városunk felnőtt csapata. Kézilabdázóink az Eger elleni rangadón maradtak pont nélkül.

Az NBI/B Keleti csoportjának 3. játéknapján szomszédvári rangadót játszott Zsigmond György együttese október 6-án. A vendégek soraiban összesen hét olyan játékos található, aki korábban megfordult Mezőkövesden, éppen ezért igazi presztízsrangadó várt a Mazákot sérülés miatt nélkülöző Molnárékra. A találkozó előtt az aradi vértanúk emlékére egy perces néma felállással adóztak a csapatok, valamint a Városi Sportcsarnokot teljesen megtöltő szurkolók.
Az összecsapás elején idegesen, kapkodóan játszottak a felek, az első találatra közel öt percet kellett várni. A kezdeti kapkodás után a látogatók jutottak előnyhöz, akik a 10. percben 4-2-re vezettek. A folytatásban is az egri akciók zárultak pontosabb lövésekkel, ráadásul Zsigmond térdsérülés miatt hosszas ápolásra szorult, így Padláék a félidő felénél már 7-4-es előnyre tettek szert. Ezt követően feljavult az MKC, melyhez az egriek rosszkor történt időkérése is hozzájárult, hiszen Iványi Bálint gyakorlatilag góltól fosztotta meg csapatát és kövesdi szempontból 5-8 helyett az időkérés után 6-7-re módosult az állás. A megbízható és jó kapusteljesítmény, illetve védekezés mellett támadásban is elkapta a fonalat az MKC, ennek eredményeként Benisék 8-8-nál beérték a vendégeket a 21. percben. A vezetést ellenben nem sikerült átvenni, mivel az utolsó 10 percre támadásban ismét visszaesett Zsigmondék teljesítménye, így csapatunk mindössze két gólt szerzett a félidő utolsó harmadában. A záró 10 percben a vendégek sem brillíroztak támadásban, de a látogatók egy gólos előnyt így is kiharcoltak a feszült hangulatú összecsapáson a szünetig. Az állás 30 perc után 11-10 volt az Eger javára.

A találkozó gyors egri góllal folytatódott a második játékrész elején, ezután viszont az MKC percei következtek. Együttesünk előbb ledolgozta két gólos hátrányát, majd a mérkőzésen először át is vette a vezetést a 33. percben. Ebben a periódusban a kiváló védekezés mellett főként Kleis és Trivkovics volt elemében, akik több fontos gólt is szereztek, emiatt állandósult a kövesdi vezetés. Az MKC vezetése egészen a 48. percig tartott, ekkor Padla vezérletével az egriek befogták kézilabdázóinkat. Az átlövő mellett Juhász Károly játékára sem nagyon találta az ellenszert együttesünk, amit jól mutat, hogy a két „nehéz tüzér” összesen 16-szor találta meg a kövesdi kapuba vezető utat a mérkőzésen. A rangadó hajrája 20-20-as állásnál kezdődött, majd a vendégek néhány perc alatt 24-21-re megléptek és ezzel lényegében eldöntötték a két pont sorsát. Az MKC játékosai kritikus helyzetekben rendre rossz döntéseket hoztak, így kimaradt 7 méteres és előkészületlenül ellőtt lövések tarkították a találkozó hajráját. Az MKC az utolsó percben két gólt ugyan ledolgozott, de az egriek győzelme ekkor már nem forgott veszélyben. Kézilabdázóink a vereség miatt két helyet rontottak, így Bánék jelenleg a 6. helyet foglalják el a tabellán 4 ponttal. A pontvadászatot a 100%-os Balmazújváros, Nyíregyháza, Ózd alkotta hármas vezeti 6 ponttal.
Együttesünk legközelebb az 5. helyen álló, ebben a körben a Békést 31-21-re felülmúló Törökszentmiklós otthonában folytatják bajnoki szereplésüket. A mérkőzés október 13-án, szombaton 18 órakor kezdődik.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - SBS Eger Eszterházy SZSE 23-24 (10-11)
Mezőkövesd, 800 néző, vezette: Száva, Turóczy

MKC: Kovács, Tóth (kapusok), Fekete L. 3, Molnár 1, Benis 2, Kleis 6 (1), Trivkovics 4, Zele 1, Zsimond Á. 3 (2), Kovács P. 2, Nyitrai J., Bán 1. Vezetőedző: Zsigmond György

Eger: Pereverzia, Repóth (kapusok), Benei, Drizner, Hevér, Juhász K. 6 (2), Juhász Z. 2, Lezák 2, Nyikes 4, Padla 10, Kovács F., Kiss G. Vezetőedző: Iványi Bálint
Hetesek: 6/3 ill. 3/2
Kiállítás: 10 ill. 18 perc

Kapcsolódó hírek