Ugrás a tartalomhoz

Ötödik hely az OB-n

Mezőkövesd hírei

Ötödik helyen végzett Mizser Marcell az Ökölvívó Serdülő Magyar Bajnokságon. A nagyszabású megmérettetést szeptember 27-30-ig rendezték meg Vecsésen.

Az országos viadalon a Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívó-szakosztályát két fiatal sportoló képviselte. Mizser Marcell és Lőrincz Zsolt sikeresen vette az első napi akadályt, viszont a második napon már nem tudtak túljutni soros ellenfelükön, így mindketten kiestek. Az 54 kg-ban induló Lőrincz Zsolt enerváltan bokszolt, emiatt egyhangú, 5-0-ás vereséget szenvedett Francsics Szabolcstól, ezért számára véget ért az OB. A 65 kg-osok között érdekelt Mizser Marcell, a bírók döntése alapján szintén sima vereséget szenvedett, azonban Tóth József, a kövesdi ökölvívók edzője szerint a tehetséges bokszoló erősen vitatható ítéletek miatt kapott ki a későbbi győztes Tóth Viktortól, de Mizser Marcell még így is az előkelő 5. helyet megszerezte.


Felemás eredmények

Az OB után egy régiós versenyt rendeztek Gyöngyösön, a GYAK „főhadiszállásán” október 6-án. A mezőkövesdi öklözők közül költségkímélés miatt, csak olyan versenyzők vettek részt, akik a junior és az ifjúsági országos bajnokságban elindulnak. Ami a kövesdi sportolók eredményeit illeti, Paczók Richárd, Paczók Benjámin és Mizser László egyaránt pontozásos vereséget szenvedett, míg a 91 kg-ban induló Balogh Sándort sérülés miatt leléptették, de ő egy tőle 20 kg-mal nehezebb ellenféllel küzdött és nagyszerűen helytállt. A vereségek mellett Paczók Erik, Birinyi Dénes, illetve Kovács Milán is nagyszerű teljesítményt nyújtott és győztesen hagyta el a ringet. „Nagyon jó és színvonalas versenyen vagyunk túl. A serdülőkön kívül még hat kezdőt otthon hagytunk, de remélem, hogy legközelebb ők is bemutatkozhatnak majd.” – emelte ki a verseny után Tóth József edző.

Kapcsolódó hírek