Ugrás a tartalomhoz

Gála az időseknek (videóval)

Mezőkövesd hírei

Az idősek Világnapja alkalmából ünnepséget rendeztek Mezőkövesden október 4-én. Az esemény keretében városunk három lakosát külön köszöntötték.

A városi ünnepséget megelőzően a mezőkövesdi Bíró Péter bácsit köszöntötték, aki  szeptember 5-én ünnepelte 103. születésnapját. A jeles esemény alkalmából többek között Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati államtitkára, dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere, valamint Zsák Terézia, a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője köszöntötte otthonában a szép kort megélt Péter bácsit, akit egyebek mellett tortával, ajándékcsomaggal és virággal leptek meg október 4-én. Bíró Péter a korát meghazudtoló egészségnek és szellemi frissességnek örvend, amit több magyar nóta eléneklésével és számos humoros megjegyzéssel bizonyított.
A jó hangulatú összejövetel után kezdődött a városi ünnepség a Közösségi Házban, ahol elsőként Tállai András államtitkár mondott köszöntőt, aki többek között a saját életéből ragadott ki érdekes és értékes emlékeket, illetve gondolatokat. Tállai András kiemelte többek között, nagyon fontos, hogy tiszteljük az időseket, tiszteljük szüleinket és nagyszüleinket.
Tállai András megható köszöntő gondolatai után városunk két idős lakosát köszöntötték a nézőtéren. Pázmándi Józsefné 1913-ban született, azaz ebben az évben töltötte be a 99. életévét, míg Takács György 95 éves lett 2012-ben. Városunk két nyugdíjas lakosát Tállai András államtitkár, dr. Fekete Zoltán polgármester és Zsák Terézia, a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális- és Gyermekjólét Szolgálat vezetője köszöntötte fel virággal, tortával és ajándéksomaggal. A rendezvény a születésnapi köszöntéseket követően ünnepi gálaműsorral folytatódott, melynek keretében többek között az Egri úti óvoda nagycsoportosainak színes, játékos szüreti előadását tekinthették meg a jelenlévők. A Szentistváni Gyöngyösbokrétás Hagyományőrző Egyesület vidám műsora után a mezőkövesdi Matyó Nagymama Klub Egyesület lakodalmasát és a Matyó Népiegyüttes néptáncbemutatóját nézhették meg a látogatók. A Gálaműsor után Szentmisével folytatódott és zárult le egyben az idősek napja a Szent László templomban.

Kapcsolódó hírek