Ugrás a tartalomhoz

Egy pont Debrecenben (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

DVSC-DEAC - Mezőkövesd Zsóry SE 1-1 (1-0)

Egy pontot szerzett városunk felnőtt labdarúgócsapata a másodosztályú pontvadászat legutóbbi játéknapján.

A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 9. fordulójában a 14. helyen álló hajdúsági együttes otthonában lépett pályára a Keleti csoport első helyén álló csapatunk október 14-én. Véber György együttese jól kezdte a találkozót, ami helyzetekben is megmutatkozott. A találkozón először Bognár 20 méteres lövése jelezte, hogy a győzelem megszerzéséért léptek pályára labdarúgóink, majd Hamar került ziccerbe, de Tóth szép vetődéssel hárította a támadó lövését. A folytatásban kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, ezzel együtt csapatunk teljesítménye visszaesett és nagyon sok pontatlanság, valamint technikai hiba jellemezte az összecsapást. A játék elsősorban a két 16-os között zajlott, emiatt a kapuk hosszú ideig nem forogtak veszélyben. Az első komoly hazai lehetőségre a 17. percig kellett várni, amikor is Szécsi 15 méteres lövése kerülte el centikkel Szántai kapuját, majd három perccel később ismét a fiatal debreceni játékos próbálkozott, de ezúttal sem járt eredménnyel. Ezt követően Hegedűs ravasz emelése okozott izgalmakat, melyet Tóth csak bravúrral tudott kiütni a léc alól a 24. percben. Egy minutummal később vezetést szerzett a „kis” Loki, miután egy formás akció végén Szécsi emelt higgadtan a labdát az elvetődő Szántai felett a hálóba. A gól után Bogdány fejelt kapura szorongatott helyzetből, majd egy debreceni fejes szállt nem sokkal a kapu fölé. Az utolsó negyedóra Bognár és Lakatos távoli bombájával kezdődött, azonban Tóth mindkétszer a helyén volt. A 41. percben Hamar lett a főszereplő, aki egy ragyogó kiugratás után hosszan tolta meg a labdát a kapus mellett, emiatt a védők utolérték és leszerelték a csatárt.
Labdarúgóink fordulás után teljesen más felfogásban játszottak, sokkal pontosabb és lendületesebb akciókat vezettek a debreceni kapura. A félidő első lehetősége a szünetben beállt Bagi nevéhez fűződött, aki egy az ígéretes távoli lövéssel mutatkozott be. Egy perccel később megtört a jég. Bognár ugratta ki tökéletes ütemben Hegedűst, aki mintegy 5 méterről okosan gurított Tóth hasa alatt a kapuba. Bagi a gól után nagy helyzetben hibázott, mivel alig két méterről hagyott ki ziccert az 54. percben. Pontosan 60 perc elteltével előbb Bogdány lövését védte ki Tóth, majd a kipattanót Hamar rúgta kapura, de az önfeláldozóan védekező hajdúságiak a gól vonal előtt hatástalanították a lövést. Véber György gárdája az idő előrehaladtával egyre többet és egyre bátrabban támadott, így Szántaiék hátul többször is fellazultak. Az egyik debreceni akció végén majdnem gól született, azonban Bagi tanári módon szerelte a lendületben lévő Engelt a 16-oson belül. A találkozó hajrája egyértelműen kövesdi fölényben telt. A 80. percben Szabó közeli fejesét hárította szép reflex mozdulattal Tóth, majd a debreceni védők Dobost állították a büntetőterületen belül erősen vitatható módon, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A találkozó utolsó helyzetét Hamar rontotta el, miután az ötösről nem találta el a vendégek kapuját. A második félidőben nyújtott jobb teljesítményére alapozva elmondható, hogy Jeremiásék győzelmet szalasztottak el a hajdúsági gárda otthonában.
Együttesünk a pontvesztés ellenére változatlanul az első helyen áll a tabellán 19 ponttal a 18 pontos Orosháza előtt. Csapatunk legközelebb a Budapest Honvéd-MFA ellen lép pályára hazai környezetben. A mérkőzésen október 21-én, vasárnap 14.30-kor indul útjára a labda.


A mérkőzés jegyzőkönyve:


DVSC-DEAC - Mezőkövesd-Zsóry 1-1 (1-0)
Debrecen, DEAC pálya, vezette: Berger (Kormányos II, Szvetnyik)
DEAC: Tóth - Kuti, Böszörményi, Szatmári, Kovás, Gál, Györky, Szécsi, Sós (Tatár), Engel (Bereczki), Angyal (Orosz). vezetőedző: Szalánczi Tamás
MSE: Szántai - Hegedűs, Lakatos, Elek, Éles, Sigér, Dobos, Bognár, Bogdány (Szabó), Hamar, Jeremiás (Bagi). vezetőedző: Véber György
Gól: Szécsi (25.p) ill. Hegedűs (53.p)

Kapcsolódó hírek