Ugrás a tartalomhoz

Diplomások előnyben: 40 új munkahely létesül a mezőkövesdi mintaprojektben

Mezőkövesd hírei

Matyó Múzeum, Gépmúzeum, Takács István festőművész állandó kiállítása. Csak néhány a látnivalók közül, amelyet egy Mezőkövesdre érkező turistának érdemes megtekintenie.

A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és a Mezőkövesdi Önkormányzat közös programjának köszönhetően ezen túl akár virtuálisan is ellátogathatunk Matyóföldre. Mindez az internet és a kormány új típusú közfoglalkoztatási mintaprogramjának segítségével. A projekt lényege, hogy a helyben fellelhető kulturális értékeket info-kommunikációs eszközök segítségével előbb digitalizálják, majd a legfontosabb vonatkozó információk rögzítésével egy speciális adatbázisba töltik fel, ahonnan azt később akár egy okostelefon segítségével is megismerhetjük, megtekinhetjük A program mintegy negyven, többségében diplomás, pályakezdő fiatal számára biztosít munkahelyet Mezőkövesden, a munkához pedig korszerű számítógépeket, fénymásolókat, szkennereket, fényképzőgépeket és más, multifunkcionális eszközöket is biztosítanak. A kormány tervei szerint a projekt jövőre már országos méretűvé bővül, amelynek köszönhetően még több fiatal juthat álláslehetőséghez.

Az október 20-án, 11 órától, a mezőkövesdi Közösségi Házban rendezett megnyitón átadják az elnyert eszközöket, aláírják a munkaszerződéseket és megtörténik az első digitalizáció is.

A programon köszöntőt mond: 
Tállai András
a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, országgyűlési képviselő
 
Hoffmann Imre
a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára
 
Szőcs Géza
Miniszterelnöki főtanácsadó – programvezető
 
Dr. Fekete Zoltán
Mezőkövesd Város polgármestere

(A megnyitó keretében megtörténik a digitalizációhoz szükséges informatikai eszközök átadása és a dolgozókkal történő szerződéskötés és az első jelképes digitalizációs munka.)

Kapcsolódó hírek