Ugrás a tartalomhoz

Lebukott a notórius kerékpár elkötő

Mezőkövesd hírei

K.N. 16 éves tanuló mezőszemerei lakosnál október 25-én tartott házkutatás során került lefoglalásra az a kerékpár, melyet Mezőkövesden még június 14-én tulajdonított el, 120.000 Ft értékben.

Rendőri adatgyűjtés és nyomozás során megállapítható, hogy a szeptember - október hónapban történt 3 db kerékpár eltűnése is az ő számlájára írható. Szeptember 22-én a Lidl áruház előtt lezáratlanul hagyott kerékpárral hajtott a MÁV állomásra, s szándéka szerint azt a vonatra akarta felhelyezni ám a sértett tetten érte és felszólítására a kp-t hátrahagyva szállt fel a vonatra. 28-án szintén a Lidl üzlet előtt hagyott egyik kp-t lovasította meg 30.000 Ft értékben, október 4-én pedig a közelben lévő Dohány úti TSZ kisbolt előtt hagyott lezáratlan kp-t „vette kölcsön”, hogy a gimnáziumig kerekezzen, amit állítása szerint a szemben lévő Spar Áruháznál hagyott.
A 16 éves fiatalember meghallgatása során 2011. decemberéig visszamenően további 6 db kerékpár „kölcsönvételét” és körülményeit mesélte el a hatóságnak, melyeket mind Mezőkövesd területéről tulajdonított el. Volt amit feldarabolva leadott a MÉH-be, volt amit átalakított, 70 százalékát viszont hátrahagyta illetve eldobta Mezőkövesden, vagy a Mezőszemere és Szihalom között telepített erdőben, mivel tartott a lebukástól. 2011. decemberében egy napon a gimnázium udvari tárolójából 4 db kp-t vitt el melyből az első 3 db nem nyerte el tetszését, így az elsőt a Vodafon üzlet, a másodikat a Colorado söröző melletti utcában, a harmadikat a Vodafon mögötti bérházaknál lévő tárolóban hagyott. Az utolsóval a vasútállomásig kerekezett, ám a kalauz nem engedte feltenni a kerékpárt ezért azt a peronra dobva folytatta tovább útját a vonattal. Közlekedési útvonala Mezőkövesdre érkezve a vasútállomástól a gimnáziumig és viszont vezetett, s mindig az adott hangulatának, kedvének megfelelően „vett kölcsön” egy-egy kerékpárt célja eléréséig.
A notórius kerékpár elkötővel szemben jelenleg is folyik a büntetőeljárás, a gyanúsított szabadlábon védekezik.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J)

Kapcsolódó hírek