Ugrás a tartalomhoz

A hajrában győzött Chile (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - Chile 26-31 (16-13)

A VB résztvevő Chile felnőtt válogatottja ellen lépett pályára városunk felnőtt csapata. A Veszprémben játszó világklasszis Marco Onetot is soraiban tudó dél-amerikai csapat október 29-én játszotta le az edzőmérkőzést az MKC felnőtt gárdájával a Városi Sportcsarnokban.

A találkozó változatosan kezdődött, hiszen együttesünk 3-1-re vezetett a 6. percben, mely után újabb 6 perc elteltével kiegyenlítettek a látogatók, majd meg is fordították az eredményt, így a 12. minutumban 6-5-ös chilei vezetés állt az eredményjelzőn. A folytatásban ismét az MKC percei következtek, így Zsigmond György gárdája visszavette és állandósította a vezetést. Az első félidő vége előtt 8 perccel már 4 gólos, 12-8-as különbséget nyugtázhattak a szurkolók. A hajrában Donoso vezérletével még egyszer felzárkóztak egy találatra a chileiek, de 14-13 után már csak kövesdi gólok születtek a félidőben, így a csapatok háromgólos kövesdi vezetésnél váltottak térfelet.
Feketéék fordulás után is lendületben maradtak, ennek köszönhetően folyamatosan duzzadt a hazai előny. Az MKC védekezése kiválóan működött, míg elől Kleisék rendre góllal zárták az akciókat, ezért csapatunk a találkozó 36. percében 20-14-re meglépett. Újabb négy minutummal később már 22-15-ös vezetésnek örülhettek a Sportcsarnokba kilátogató drukkerek. Két perccel később az előzetes terveknek megfelelően az MKC fiataljai vehették kezükbe a stafétát. A kövesdi ificsapatra épülő együttes tagjai nagy akarással, de kissé megilletődötten léptek pályára az első felnőtt találkozójukon, emiatt görcsösen játszottak és főként támadásba sok hibát vétettek. A kövesdi oldalon futószalagon maradtak ki a ziccerek, míg a dél-amerikai gárda jól használta ki a lehetőséget, illetve a fizikai fölényét, ennek eredményeként az 51. percre 24-23-ra feljöttek. Ezt követően a fiatalok edzője, Molnár Ferenc időt kért és sikerült rendezni a sorokat, ennek köszönhetően a hajráig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A chileiek végül bedarálták a fiatalokat és 5 gólos, 31-26-os győzelmet arattak. Az ifigárda teljesítményével kapcsolatban meg kell említeni, hogy a fiatalok az edzőmérkőzés előtt két találkozót is lejátszottak, ezzel együtt nincs miért szégyenkezniük.
Kézilabdázóink legközelebb a listavezető Balmazújváros gárdáját látják vendégül a bajnokságban. Az összecsapás november 3-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Chile 26-31 (16-13)
Mezőkövesd, 200 néző, vezette: Dohány, Pető
MKC: Tóth, Kovács J., Sipos (kapusok), Benis 4, Kleis 4, Fekete L. 4, Molnár 5, Trivkovics 4, Bán 3, Nyitrai J. 1, Dusza M., Csapó P., Kaló, Répási 2, Fábián, Kiss R. Vezetőedző: Zsigmond György
Chile: Felipe Barrientos, Rene Oliva (kapusok), Erwin Feuchtmann 10, Cristian Moll 2, Diego Reyes 1, Cristobal Del Rio 1, Emil Feuchtmann 2, Harald Feutchmann 2, Lorenzo Petrini 1, Patricio Martinez 4, Francisco Salazar 1, Rodrigo Diaz 1, Victor Donoso 3, Guillermo Araya 2, Marco Oneto. Szövetségi kapitány: Fernando Capurro
Hetesek: 5/3 ill. 6/3
Kiállítás: 10 ill. 10 perc
Kizárás: Victor Donoso (három kétperces)

Kapcsolódó hírek