Ugrás a tartalomhoz

Közmeghallgatás

Mezőkövesd hírei

Az önkormányzat elmúlt két éves tevékenységét ismertette dr. Fekete Zoltán polgármester a november 14-én megrendezett Közmeghallgatáson.
 

A városunk képviselő-testületének szervezésében megrendezett esemény első napirendi pontjában hallgathatták meg a résztvevők dr. Fekete Zoltán polgármester tájékoztatóját az önkormányzat elmúlt két éves tevékenységéről. Városunk első embere kiemelte egyebek mellett Mezőkövesd népességi adatait, melyből kiderül, hogy mintegy 100 fővel csökkent a lakosság létszáma az elmúlt egy évben.


Munkaügyi helyzet

A beszámolóban elhangzott, hogy a 8%-os munkanélküliségi ráta majdnem háromtized %-kal alacsonyabb az országos átlagnál, míg a megyeinél lényegesen kisebb: 14%-os. dr. Fekete Zoltán ismertette a Járási Hivatal felállításának menetét, majd Mezőkövesd pénzügyi helyzetét vette górcső alá, melyből kiderült, hogy a szigorú gazdálkodásnak köszönhetően városunk pénzügyi helyzete stabilnak tekinthető. Mezőkövesd első embere a városfejlesztéssel kapcsolatban megvalósult, illetve jelenleg is zajló felújításokat és beruházásokat szintén ismertette a jelenlévőknek, köztük a szennyvízcsatornázás munkálatainak állásáról is tájékoztatást adott, melynek teljes befejezése 2014-ben várható. dr. Fekete Zoltán az egykori Tűzoltópályán megvalósult sportfejlesztésről szintén tájékoztatott.


Fejlesztések

A jövő évi tervek között szerepel a Polgármesteri Hivatal „A” épülete, a Szent László Gimnázium és a Bayer Róbert Kollégium, továbbá a Városi Sportcsarnok energetikai korszerűsítése, de a Hadnagy úti területen is megkezdődhet a sportcentrum létesítése. Emellett 3 csoportszobával bővülhet majd az Egri úti Tagóvoda.
Jelentős, mintegy 1 milliárd forint összértékű fejlesztés valósulhat meg nyertes pályázat esetén a Zsóry fürdőben és folymaatban van a Városi Rendelőintézet felújításáról szóló pályázat benyújtása is.


Közfoglalkoztatás

A beszámolóból kiderült, hogy tovább folytatódott a járdaprogram, a díszburkolat építése és az utak helyreállítása. A közfoglalkoztatás keretében szóba került a kormány által elindított Start-munkaprogram, ahová ősztől már a felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok is bekapcsolódhattak.
Városunk első embere a 2012-ben megvalósult városi rendezvényekről is tájékoztatta a lakosságot, melyek idén is nagy sikerrel, több ezer résztvevővel zajlottak le.


Hozzászólások


A közmeghallgatás második napirendi pontjában a lakossági indítványok, javaslatok és észrevételek hangoztak el. Szóba került egyebek mellett a parkolási rend esetleg megváltoztatása, az utcanév- és kressztáblák pótlása, de a közüzemi számlák díjáról is szó esett. A közmeghallgatást teljes egészében megtekinthetik a Mezőkövesdi Televízióban november 18-án, vasárnap 10 órától. Dr. Fekete Zoltán stúdióbeszélgetés keretében adott évértékelését a Hétről hétre című magazinban, melyet november 21-én, szerdán 18 órától láthatnak.

Kapcsolódó hírek