Ugrás a tartalomhoz

Átadták a Szent Erzsébet-díjat (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Rajna Károlyné közösségi gondozó kapta meg idén a Szent Erzsébet-díjat. A Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat által 2010-ben alapított elismerést Szent Erzsébet napján, azaz november 19-én adták át a Közösségi Pszichiátria dolgozójának.

A Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat 2010-ben azzal a céllal alapította meg a Szent Erzsébet-díjat, hogy elismerjék a szociális területen dolgozók munkáját. Minden esztendőben a Szolgálat egyik meghatározott szakterületén dolgozók közül választja ki egy bizottság azt az egy főt, aki megkaphatja ezt a díjat. Idén a közösségi pszichiátria munkatársait értékelték. A meghozott döntés értelmében Rajna Károlyné kapta meg 2012-ben a Szent Erzsébet-díjat, aki az 1990-es évek óta dolgozik az intézménynél, látja el lelkiismeretesen, odaadóan, közösségi gondozói feladatokat. Az elismeréshez járó Kovács Emese fazekas által készített cserépedényt, az elismerésről szóló oklevelet és a vörös rózsacsokrot dr. Fekete Zoltán polgármester, dr. Medvegy János apát és dr. Berkes László pápai prelátus adta át a díjazottnak.
Az ünnepségen dr. Berkes László mutatta be Szent Erzsébet életét, példaként szolgáló tetteit, valamint a Zeneiskola növendékei és tanárai által előadott verses, énekes, zenés darabok emelték az esemény hangulatát.

Kapcsolódó hírek