Ugrás a tartalomhoz

Nagy siker kapujában az MKC

Mezőkövesd hírei

A Tatai AC csapata ellen folytathatja kiváló szereplését a Magyar Kupában városunk felnőtt kézilabdacsapata. Együttesünk hazai környezetben vívhatja ki a legjobb 8 közé jutást a sorozatban.

A Magyar Kupa 4. fordulójában a másodosztályú pontvadászat Nyugati csoportjában szereplő dunántúli gárdát látja vendégül Zsigmond György csapata. A Tata együttese kézilabdázóinkhoz hasonlóan egy évvel ezelőtt búcsúzott az első osztályú bajnokságtól, így az őszi szezont Kanyóék is az NBI/B-ben kezdhették meg. A kiesés ellenére nem volt jelentős változás a dunántúliaknál az NB I-es kerethez képest, ugyanis a kulcsjátékosok közül többek között Czérna, Szám, Basky, Hajdú, Zeck, Hodi-Pongrácz, valamint Kanyó Bence és Kanyó Balázs is a Tata gárdáját erősíti ebben az évben is. Nyilván ennek is köszönhető, hogy az MKC kupa ellenfele jól szerepel „Nyugaton”, hiszen 6 győzelem mellett 3 vereséget könyvelhettek el a bajnokságban, melynek eredményeként 12 ponttal a 4. helyet foglalják el a tabellán. A kupában szintén kiválóan szerepelnek Baskyék, ugyanis az első fordulóban az NB II-ben szereplő pápai Bakonyerdő-Elmax VSE vendégeként győztek 34-19-re, majd a második vonalban szereplő Ajka otthonában szoros mérkőzésen 30-28-ra diadalmaskodtak. A legjobb 16 közé jutásért megrendezett összecsapáson Kanyóék a Nyugati csoportban ezüstérmes pozíciót betöltő Komlót állították meg nagyon simán hazai pályán, miután a két csapat összecsapása 27-20-as tatai sikerrel zárult.
Ami az MKC bajnoki szereplését illeti, együttesünk 9 forduló alatt két ponttal többet gyűjtött a Keleti csoportban, mint a Tata Nyugaton, így Kleisék 14 ponttal jelenleg a 3. helyen állnak a tabellán. A kupaszerepléssel kapcsolatban, csapatunk az első fordulóban erőnyerő volt, így Feketéék csak a 2. játéknapon csatlakoztak a mezőnyhöz. Együttesünk először a szintén NBI/B-s Hajdúböszörmény otthonában lépett pályára a továbbjutásért és kézilabdázóink nagyon simán, 32-26 arányban nyerték meg a mérkőzést. A legjobb 16 közé jutásért megrendezett mérkőzésen az Eger látogatott Mezőkövesdre. A találkozó hajráját leszámítva nagyon simán alakult az összecsapás, hiszen Benisék a második játékrészben már 10 góllal is vezettek a szomszédvár ellen, melyből a lefújásig két találat megmaradt, így a 32-30-as győzelem a Mezőkövesd továbblépését jelentette. Az MKC és a Tata együttese egyébiránt a tavalyi esztendőben az alapszakaszban és az alsóház küzdelmeiben összesen négyszer találkozott egymással. Az első mérkőzés tatai győzelemmel zárult, viszont a további három összecsapáson kivétel nélkül Molnárék diadalmaskodtak.
Az MKC történetének egyik legnagyobb sikerét érheti el a Magyar Kupában, hiszen kézilabdázóink korábban mindössze egyszer jutottak a legjobb nyolc közé a sorozatban. Együttesünk 2010 tavaszán a PLER elleni oda-visszavágós párharcban maradt alul a fővárosi gárdával szemben. Zsigmond György tanítványai tehát három év elteltével megismételhetik a bravúrt és győzelem esetén Magyarország legjobb 8 csapata közé juthatnak. Abban az esetben, ha döntetlen vagy vendég siker születik a mérkőzésen, akkor a Tata együttese folytathatja szereplését a kupában. Az összecsapás időpontját később jelölik ki, de a csapatoknak legkésőbb december 12-éig le kell játszaniuk a találkozót.


A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosításai:

MKC - Tatai HAC, Csurgói KK – Ceglédi KKSE, SZESE Győr – MKB Veszprém KC, Százhalombattai KE – Grundfos Tatabánya, Balassagyarmati Kábel SE - Kőnig Trade Balmazújváros, Kalocsai KC - Nyíregyháza-Nyír-Komplett, BBraun Gyöngyös – Balatonfüredi KSE, Pick Szeged – Váci KSE

Kapcsolódó hírek