Ugrás a tartalomhoz

Lakossági kérelmeket tárgyaltak (videóval)

Mezőkövesd hírei

Lakossági kérelmek beérkezése miatt rendkívüli küldöttgyűlést szervezett a Mezőkövesdi Víziközmű-társulat. A lakosok jelentős része az LTP-befizetések átütemezéséről fogalmazta meg a kérelmét.

A szervezet alapszabályának értelmében a küldötteknek folyamatosan ellenőrizniük kell a társulat pénzügyi gazdálkodását. A társulat vezetőinek és tagjainak komoly dilemmát jelentenek azok a lakossági kérelmek, amelyek a Lakossági Takarékpénztár befizetéseknek az átütemezésére irányulnak. A kérelmezők között ugyanis egyre több olyan tulajdonos van, aki a nehéz anyagi helyzete miatt kéri az átütemezést.
 „Az alapszabály szerint a társulat bizonyos esetekben eltérhet a befizetés eredeti ütemezésétől. A küldöttgyűlés a jogi szabályozás figyelembevételével igyekezett olyan kompromisszumos döntéseket meghozni, amelyek a befizetések tekintetében segítséget jelentenek az érintetteknek. Abban az esetben, ha lesznek olyanok, akik a módosítás ellenére sem tudnak törleszteni, a társulat a jegyzőnek adja át az ügyet.” – mondta Vámos Zoltán, a szervezet elnöke.
A küldöttgyűlés határozott álláspontja továbbra is, hogy azoknak az ingatlantulajdonosoknak is ki kell venniük a részüket valamilyen szinten a közös teherviselésből, akik úgymond kényszerbelépőként csatlakoztak a társulathoz.
Az ülés 2. napirendi pontjában Vámos Zoltán elnök ismertette a társulat általános és anyagi helyzetét az év végi zárás előtt.


Szennyvízberuházás helyzetkép

Az utolsó napirendi pontban Lengyel Dávid, a Hídépítő Zrt. munkahelyi mérnöke tájékoztatta a jelenlévőket a Mezőkövesd szennyvízberuházását célzó KEOP-os pályázat kivitelezésének állásáról, melyből egyebek mellett kiderült, hogy a munkálatok a terveknek megfelelően haladnak. A kivitelező cég munkatársai a 30 km hosszú gerincvezeték mintegy 25%-át fektették le a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése során november közepéig.
Az elmúlt hetekben a Rákóczi úton, a Muskátli utcában, az Ady Endre úton és környékén, valamint a Budai Nagy Antal úton hajtottak végre csatornázási munkákat. Az említett területeken a kivitelező cég munkatársai lefektették a szennyvízvezetékeket és mindenhol az utak betonos helyreállítása van folyamatban.  Az építkezés jelenleg a Szomolyai út teljes szakaszán zajlik, míg a Bercsényi úton az útburkolat helyreállítása után a Buszállomás közlekedési útvonalát is visszaállítják.



A város közlekedését, illetve forgalmi rendjét jelentősebb mértékben befolyásoló kivitelezési munkálatokra december első hétvégéjén lehet számítani, amikor is a Szomolyai úti szakaszt fogják rácsatlakoztatni a Mátyás király úti befogadóra.

A Mezőkövesdi Járási Hivatal felállítása érinteni fogja a Víziközmű-társulatot is, ugyanis a jelenleg a Polgármesteri Hivatal „A” épületében működő iroda valószínűleg újra a Közösségi Házban kap majd helyet. A vízi-közművel kapcsolatos műszaki irodák a Polgármesteri Hivatal „A” épületének az emeletére fognak költözni.

Kapcsolódó hírek