Ugrás a tartalomhoz

INNOVATÍV, PIACKÉPES ÖTLETEK MEGVALÓSÍTÁSÁRA, STARTUP CÉGEK LÉTREHOZÁSÁRA LEHET PÁLYÁZNI

Mezőkövesd hírei

Mától pályázható az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programja keretében megjelent „A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával” című pályázati felhívás. A konstrukció célja a Régió innovációs potenciáljának feltárása és hasznosítása, továbbá új, magas hozzáadott értéket előállító vállalkozások alapításának támogatása.

A pályázat támogatja a természetes személyek piacképes, innovatív ötleteinek gyakorlati megvalósítását, a piacképes ötletek demonstrációs/pilot bevezetését vagy piacra vitelét, és a menedzsment és a tőkebefektetés bevonási kompetenciák fejlesztését.

A felhívás keretében 500 millió Ft keretösszeg áll rendelkezésre az Észak-magyarországi régióban.

A kiírásra pályázatot nyújthatnak be felsőfokú főiskolai vagy egyetemi végzettséggel rendelkező természetes személyek, illetve a legfeljebb 1 teljes lezárt üzleti évvel rendelkező egyéni vállalkozók, egyéni cégek, korlátolt felelősségű társaságok és betéti társaságok. Természetes személy pályázó esetén a pályázónak vállalnia kell, hogy –a támogatási szerződés megkötéséig- vállalkozást hoz létre a projekt megvalósítására.

A benyújtandó pályázatoknak a projekt műszaki-szakmai tartalmára vonatkozóan szakmai és műszaki ajánlással kell rendelkezni, melyet államilag elismert felsőoktatási intézmények, a Magyar Tudományos Akadémia kutatóközpontjai és kutatóintézetei, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala állíthat ki.

A konstrukció keretében igénybe vehető támogatás összege minimum 6, maximum 9 millió forint, 100%-os támogatási intenzitás mellett.

A pályázatokat 2012.11.19-től lehetséges benyújtani a támogatásra rendelkezésre álló keret kimerüléséig.

A tájékoztatás nem teljes körű, bővebb információ a pályázattal kapcsolatban a http://www.nfu.hu/ honlapon, a Pályázatok menüponton belül a Vállalkozásfejlesztési Program alatt található „A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával” linken érhető el:
http://www.nfu.hu/doc/3726

 

NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
Cím: 3525 Miskolc, Széchenyi u. 107.
Tel.: +36 46/504-460
E-mail: norda@norda.hu
www.norda.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

 

A konstrukcióról további tájékoztatás kérhető a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyfélszolgálatán a következő elérhetőségeken:

+36-46-504-481
emopinfo@norda.hu

Kapcsolódó hírek