Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés (videóval)

Mezőkövesd hírei

Többek között rendeletek és a Mezőkövesdi Közkincstár Nonprofit Kft. alapító okiratának módosításáról döntött városunk képviselő-testülete a novemberi 28-án megrendezett ülésen.

Az ülés első részén jelen volt Tállai András, a Belügyminisztériumi Önkormányzati Államtitkára, aki az önkormányzatok állami adósságátvállalásáról tájékoztatta a testület tagjait.
A városatyák több fontos döntést is meghoztak az ülésen. Első napirendi pontban a szociális igazgatásról és ellátásokról készült önkormányzati rendelet módosítása mellett, a fizetős parkolási rendszer, valamint a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról szóló rendeletek módosításáról határoztak a képviselők. A grémium megtárgyalta és elfogadta a helyi autóbusz közlekedés jövő évi díjait, amelynek tételei zömében az infláció alatti mértékben fognak emelkedni 2013-ban. A testület tagjai az önkormányzat I.-III. negyedéves gazdálkodásáról szóló tájékoztatója mellett a következő évre vonatkozó költségvetési koncepciót is elfogadták. A képviselő-testület szintén elfogadta a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás munkájáról szóló beszámolót. A városatyák döntésének értelmében elindulhat a közbeszerzési eljárás a Bayer Róbert Kollégium és a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, a Városi Sportcsarnok és a Polgármesteri Hivatal ’A’ épülete mellett az Egri úti Tagóvodában megvalósuló energetikai beruházás kivitelezőinek a kiválasztására.
A testület tagjai utolsó előtti pontban a Mezőkövesdi Közkincstár Nonprofit Kft. alapító okiratát módosították, melyre azért volt szükség, mert az év végéig megyei fenntartásban lévő Matyó Múzeum és a Mezőgazdasági Gépmúzeum januártól a kövesdi szervezet kezelésébe kerül át.
Indítványok és javaslatok napirendi pontban többek között az utcanév táblák állapotának felmérése és a hiányzó tájékoztató táblák pótlása mellett egy elhagyatott és leamortizálódott Fűzfa úti ingatlan rendezésével kapcsolatban hangoztak el észrevételek az ülésen.
A képviselő-testületi ülés felvételét teljes egészében megtekinthetik a Mezőkövesdi Televízióban december 2-án, vasárnap 10 órától.

Kapcsolódó hírek