Ugrás a tartalomhoz

A boldogság művészi szemmel (videóval)

Mezőkövesd hírei

Örök Boldogság címmel nyílt meg Fajgerné Dudás Andrea Júlia festőművész kiállítása a Közösségi Házban. A tárlat ünnepélyes megnyitóját november 22-én rendezték meg.

Fajgerné Dudás Andrea Júlia már gyermekként is nagyon szeretett festeni. A Gyöngyösön élő festőművész 16 éves kora óta foglalkozik komolyabban a művészeti ággal és jelenleg otthonában készíti alkotásait. A festőművész az egyetemi években ismerkedett meg mélyebben az olajfestészettel, azóta ezzel a technikával készíti képeit.

Harminc alkotás Mezőkövesden
Fajgerné Dudás Andrea Júlia festményeit számos helyen láthatták, illetve láthatják az érdeklődök hazánkban. A művész alkotásai közül mintegy 30 képet tekinthetnek meg azok, akik ellátogatnak a mezőkövesdi kiállításra.
„A festészetet illetően sorozatokban gondolkodom, így egy adott témáról több festményt készítek. Az Örök Boldogság sorozatom többek között a férjhez menetelről, a házasságról, valamint a családalapításról szól.” – mondta Fajgerné Dudás Andrea Júlia.
A tárlatot Berecz Lászlóné, a Matyó Népművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg, aki többek között kiemelte, hogy az alkotások sokszínűsége mellett minden képen  látható a festőművész kifinomult nőies ábrázolása, amely magas színvonalon jelenik meg a festményeken. Az alkotások a népművészet, és a népi hagyományok motívumvilágát követik. Fajgerné Dudás Andrea Júlia elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a népművészet ápolását és munkásságán keresztül is megpróbálja felhívni az emberek figyelmét a népi motívumokra, melynek részét képezte az a palóc népviselet, melyben a kiállítás megnyitójára érkezett.
A tárlat megnyitóját Guba Viktória énekes, Tóth István prózai, valamint Bollók Máté Bence és Juhász Benjámin hangszeres produkciója színesítette. A Fajgerné Dudás Andrea Júlia alkotásaiból nyílt színes tárlatot december 16-áig tekinthetik meg a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében.

Kapcsolódó hírek