Ugrás a tartalomhoz

Decemberben még nehezebb a rászorultaknak (Videóval frisstve)

Mezőkövesd hírei

A tél beköszöntővel leginkább ruhaneműket, tartós élelmiszereket, játékokat és meleg takarókat ajánlanak fel a rászorulók számára. Ez az időszak az ünnepek miatt lelkileg is nagyon megterhelő a nélkülöző, nehéz körülmények között élőknek.

Sok család számára gondot jelent a napi megélhetés, a számlák kifizetése, az élelmiszerek, szükséges ruhák megvásárlása. A téli időszakot, a Karácsonyt még nehezebben élik meg a nehéz sorsú emberek, családok. A Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat évről évre decemberben több alkalommal szervez adományosztást a rászorultak megsegítése érdekében.
A Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat adatai alapján jelenleg Mezőkövesden 600 olyan rászoruló család él, akik számára nap mint nap nehézséget okoz, hogy étel legyen az asztalon, hogy fűtés legyen a lakásban, illetve az, hogy gyermekeiknek megadják mindazt, amire szükségük van.
Vannak azonban olyanok, akik különböző tényezők miatt otthon nélkül maradtak. A tél beköszöntével ők is nehezebben viselik ezt az időszakot.
Számukra a legnagyobb veszélyt a hideg időjárás, a kihűlés jelenti. Ez azonban nemcsak egyedül az otthontalan emberekre vonatkozik, hiszen sokszor hallani, hogy egyedül élő, idős emberek a saját lakásukban kerülnek veszélyben, mert nincs megfelelő fűtés a lakásukban.
A Szeretetszolgálatnál a lehetőségeikhez képest igyekeznek segítséget nyújtani a hozzájuk forduló, nehéz helyzetbe került embereknek. A nappali melegedőben 50 főt, míg az éjszakai szálláson 30 főt tudnak befogadni, amelyet szükség esetén pótágyakkal még bővítenek.
A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy a hideg idő beköszöntével fokozatosan figyeljenek oda szomszédjaikra, ismerőseikre, hogy van-e fűtés a házukban. Évről évre egyre több olyan esetről hallani, amikor a megfelelő fűtés hiánya miatt a saját lakásukban hűltek ki, haltak meg emberek.

Kapcsolódó hírek