Ugrás a tartalomhoz

Miként döntsük el, mit hozzon a Jézuska? (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A december beköszöntével egyre inkább a közeledő Karácsonyra készülnek a családok. Mindenki igyekszik, hogy szeretteinek, főként a gyermekeknek a megfelelő ajándékot válassza ki. Számos hasznos praktika van arra, hogy mi kerüljön a fa alá.

Minden évben november közepétől egyre inkább nő a forgalom a játékboltokban, üzletekben, hiszen minden szülő igyekszik gyermekének kiválasztani azt az ajándékot, meglepetést, amelyre csemetéje a leginkább vágyik, amivel nagy örömöt tudnak szerezni számukra. A gyakorlott szülők tudják, hogy ez egyáltalán nem könnyű dolog, hiszen a gyermekek évről évre cseperednek és változik az érdeklődési körük, személyiségük. Sokan sokféle módszert próbáltak már ki arra, hogyan puhatolják ki, mi gyermekük kívánsága. Egyik fortély lehet, ha közösen sétálva a városban, a boltok kirakatát nézegetve figyeljük meg reakciójukat egy-egy játék láttán. Valaki az év során már feljegyzi, a kicsik olyan felszólalásait, hogy anya, én ezt a babát, autót szeretném. Az utóbbi időszakban pedig egyre inkább elterjedt az a módszer, hogy levelet, ajándéklistát készítenek a Jézuskának. Ezt leginkább az óvodás korú gyermekek esetén jelenthet nagy segítséget a szülők számára.
Az iskolába lépés után a Karácsony, mint ünnepkör is sok esetben átértelmeződik. Sokszor, főként a 9-10 éves korosztályban már a gyermekek tudják, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot, így ekkortájt az úgynevezett ajándéklista készítése is elmarad.
Bármely ajándékválasztási praktikát alkalmazzuk, nem szabad elfelejtkeznünk róla, hogy a Karácsony nemcsak az ajándékozásról, hanem főként a szeretetről, az együttlétről szól. Ezt igyekezzünk minél jobban átadni, átörökíteni gyermekeinknek.

Kapcsolódó hírek