Ugrás a tartalomhoz

Szoros együttműködés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megerősítette együttműködési szándékát városunk önkormányzata és az IPOSZ mezőkövesdi szervezete. A megállapodást a szervezet évzáró tisztújító közgyűlésén írták alá december 11-én.

Az önkormányzat és az IPOSZ szervezete még 2008 júniusában kötött szerződést elsősorban abból a célból, hogy a helyi vállalkozók részt vehessenek az önkormányzat által végzett szolgáltatások munkálataiban, az építési, felújítási munkák kivitelezésében, valamint lehetőség szerint az önkormányzati beruházásokban is szerepet vállalhassanak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján Tóth Imre, az IPOSZ mezőkövesdi szervezetének elnöke, valamint dr. Fekete Zoltán polgármester egyaránt hatékonynak és mindkét fél számára kedvezőnek nevezte az együttműködést, éppen ezért szerződést kötöttek a közös folytatásról. dr. Fekete Zoltán kiemelte, hogy az önkormányzat lehetőségei szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy a felújítási, valamint egyéb szakipari munkálatokat helyi vállalkozók végezhessék el és ezzel is segítsék a megélhetésüket, míg Tóth Imre a szakemberek magas színvonalú szakmai munkáját emelte ki, amely garanciát jelent a feladatok minőségi végrehajtására.


Tóth Imre maradt az elnök

Fontos napirendi pont volt az új elnökség megválasztása, ugyanis a vezetőség öt éves mandátuma lejárt. A közgyűlés döntése alapján Tóth Imrét választották meg újra az IPOSZ elnökének a szervezet közgyűlésén. A tagok egyhangú szavazással döntöttek az elnök újabb öt éves megbízatásáról. Tóth Imre mellett az új elnökséget és a felügyelőbizottság tagjait is megválasztották.
Az évzáró közgyűlésen Tóth Imre elnök értékelte az évet, aki kiemelte, hogy a szigorú gazdálkodásnak köszönhetően a szervezet helyzete pénzügyi szempontból stabilnak mondható, ellenben a tagság létszáma az elmúlt évek tendenciáját folytatva tovább csökkent, így jelenleg 110 fő tagja van a szervezetnek. Kiss Zoltán, az IPOSZ országos elnökségi tagja, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezet elnöke mondott beszédet, aki többek között kiemelte, hogy a térségben, de országosan is fontos feladatot jelent a minőségi szakképzés megteremtése, amely nélkülözhetetlen a szakember utánpótlás biztosításához. A szakképzés azért is kiemelten fontos, mert a szervezet tagjai között nagyon kevés a fiatal szakember. Csirmaz István, a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola igazgatója a szakképzéssel kapcsolatban osztotta meg a gondolatait. Az iskola vezetője elmondta, hogy az oktatási intézménybe járó fiatalok a minőségi szakoktatás mellett a vallásos neveltetésnek köszönhetően emberileg, illetve morálisan is rengeteget fejlődnek.


Fehér Tibor kapta az IPOSZ díjat

A hivatalos program utolsó napirendi pontjában díjakat, kitüntetéseket adtak át a szervezet tagjainak. Az IPOSZ legmagasabb kitüntetését, az „IPOSZ Díjat” Fehér Tibor, fazekas népi iparművész vehette át Kiss Zoltántól, a szervezet országos elnökségi tagjától. A rangos elismerés mellett a kövesdi szervezet tagjai közül oklevelet kaptak azok, akik 40, 25, 20, 15 vagy 10 éve rendelkeznek ipartestületi tagsággal.

Kapcsolódó hírek