Ugrás a tartalomhoz

Karácsonyi vásár és bolhapiac

Mezőkövesd hírei

Saját készítésű használati tárgyakat, könyveket, plüssfigurákat árultak a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában december 19-én.

Az intézmény évekkel ezelőtt szervezte meg első alkalommal hagyományteremtő céllal a karácsonyi vásárt. Azóta a Kereskedelmi és Ruhaipari Munkaközösség szervezésében minden decemberben színes választékkal várják az iskola diákjait.
A karácsonyi vásár keretében a szakiskolás tanulók által készített használati, háztartási eszközöket árusítják jelképes, a fiatalok pénztárcájához szabott áron. A kínálatban megtalálhatóak voltak a különböző konyhai faeszközök, például a fakanál, tésztanyújtó, edényfogó, karácsonyi terítők, asztali díszek, ágyneműk, gyertyatartók, madáretetők, karácsonyfa-talpak, valamint fából készült tolltartók, virágkarók is. A vásár bevételét a Széchenyi István Szakképzési Alapítvány számára ajánlják fel.


Könyvvásár és bolhapiac

E karácsonyi kirakodóval egy időben a könyvtárosok által szervezett könyvvásárt, valamint bolhapiacot is tartottak. Ez utóbbin az intézmény tanulói által megunt, felajánlott tárgyakat bocsátották eladásra. Itt is széles volt a paletta, hiszen az érdeklődők válogathattak a számos plüssmackó, dísztárgy, bizsu és könyv között. A bolhapiacon eladott termékek értékének egy részét az iskola 10. c osztályos tanulójának, Német Henrietta Dorottyának ajánlják fel, aki súlyos májbetegségben szenved, míg a fennmaradó összeg szintén a Szakképzési Alapítványhoz folyik majd be.

Kapcsolódó hírek