Ugrás a tartalomhoz

Szacsuri Gergely lett az Év Embere Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szacsuri Gergelyt, az Arkivator Industry ügyvezetőjét választották meg az Év Emberének 2012-en. A kitüntető címet az Évértékelő Ünnepségen vehette át dr. Fekete Zoltán polgármestertől december 28-án.

A hagyományokhoz hűen idén is az év utolsó napjaiban szervezte meg Évértékelő ünnepségét Mezőkövesd Város Önkormányzata.
Az ünnepség elején dr. Fekete Zoltán polgármester értékelte a 2012-es esztendőt. Kiemelte, hogy a város stabil lábakon, kiegyensúlyozott gazdálkodás mellett működik. Elmondta, hogy az iparűzési adóbevételek emelkedéséből arra lehet következtetni, hogy a helyi cégek helyzete stabilizálódik, növekszik a termelésük, túl vannak a nehéz, válságos időszakon. A város első embere összefoglalta a már befejeződött, illetve folyamatban lévő beruházásokat, egyebek mellett a városrehabilitációs, valamint a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését célzó pályázatokat. Hozzátette, hogy a település fejlesztése ezután sem áll meg, hiszen számos projekt elbírálás alatt van. Ilyen például a Zsóry fürdő turisztikai fejlesztésére benyújtott pályázat, az üdülőházak felújítására beadott tervek. Vannak nyertes pályázatok is, amelyek a jövő évben valósulnak meg. Ilyen például a Polgármesteri Hivatal „A” épületének, a Sportcsarnoknak, a Kollégiumnak az energetikai fejlesztése, illetve a térfigyelő rendszer további bővítése.
A polgármester elmondta, hogy gazdag kulturális-, sportélet zajlott Mezőkövesden az elmúlt esztendőben is. Beszámolójában összefoglalta az év fontosabb rendezvényeit, kiemelve a matyó kultúrának az UNESCO Szellemi Örökség reprezentatív listájára való felkerülését, illetve a nemrégiben megnyílt Takács István állandó kiállítást.
Dr. Fekete Zoltán polgármester beszámolója után adták az „Év Embere” kitüntetést, amelyet minden esztendőben olyan személynek ítélik oda, aki sokat tett Mezőkövesd fejlődéséért. 2012-ben a képviselő-testület döntése értelmében Szacsuri Gergely, az Arkivator Industry Zrt. ügyvezetőjének ítélték oda.
„Nagy megtiszteltetés ez a díj számomra. Tolmácsként kerültem a cég elődjéhez 1996-ban, majd az évek során az értékesítés, projektvezetés, a termelésirányítás területén dolgoztam, szereztem tapasztalatokat. 2006-tól vagyok a cég – akkor még Exir Hungary Zrt. – ügyvezetője, és azóta is igyekszek a lehetőségeimhez képest a maximumon dolgozni a vállalat fejlődése érdekében, szeretném elérni az álmomat, hogy minél fejlettebb, korszerűbb, Európa-szintű gyárat hozzunk létre itt Mezőkövesden. Ennek a folyamatnak nagyon szép és meghatározó állomása ez az elismerés a városvezetés részéről. Ez a díj nemcsak engem, hanem a gyár minden dolgozóját megilleti, hiszen velük együtt, velük közösen érjük el az eredményeket, sikereket. Úgy gondolom, hogy nyitottnak kell lenni mindig, minden újra, hiszen a változásokra, mint lehetőségekre kell tekintenünk. Azt vallom, hogy sose vesztegessünk el egy válságot, mert az mindig lehetőséget nyújt arra, hogy változtassunk, hogy egy újat hozzunk létre, hogy fejlődjünk és gyarapodjunk.” – mondta Szacsuri Gergely, az Arkivator Industry Zrt. ügyvezetője.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Tállai András, térségünk országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára is.
Az ünnepséget a Mezőkövesdi Hang Stúdió Egyesület énekes előadása színesítette.


Nacionálé

Szacsuri Gergely Egerben született 1977. július 19-én. 1995-ben tett sikeres érettségi vizsgát a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban, majd a Gábor Dénes Főiskolán Informatikus mérnöknek tanult. 2002-en a Miskolci Egyetem hallgatója lett Gépészmérnök-Mechatronika szakon. 1999-től 2006-ig az Exir Hungary Zrt. munkatársa. Feladatait tekintve több pozícióban szerzett tapasztalatokat, ilyen a Vevői és műszaki kapcsolattartó, valamint az Értékesítési és informatikai vezető. Főbb feladatai a napi kapcsolattartás a külföldi vevőkkel, beszállítókkal; magyarországi vevőkör kiépítése, vevő és beszállító modulok bevezetése; rendszerátállás koordinálása.
2006-tól az Exir Hungary Zrt.  – most már Arkivator Industry Zrt. – ügyvezető igazgatója. Feladatai közé tartozik a gyár operatív vezetése, riportálás az igazgatóság felé. A vállalatcsoport vezetőségének tagjaként a vállalati stratégia kidolgozása, nyomon követése. Irányítása alatt a cég jelentős vevői elismeréseket vívott ki, ilyenek a Toyota Material Handling Europe: Supplier of the year 2009, Parker Hannifin MCD: Delivery Precision Award 2010, valamint az ABB Force Measurement: Excellent Supplier 2010. Több sikeres projekteket valósított meg. 2007-ben Komplex géppark bővítése és ISO TS 16949 bevezetése, valamint 2011-től csarnokbővítés és termelés transzfer, ami 5 millió Eurós fejlesztést jelent.
A Mezőkövesd gazdasági életében jelentős szerepet játszó Exir Hungary Zrt-nél tavasszal egy nagy volumenű beruházás kezdődött el, amely keretében a cég jelenlegi épülete mellé egy új, mintegy 3500 m2 alapterületű üzemcsarnokot építettek, amelyben több, új, modern technológiát használó CNC esztergagép kap helyet. A kapacitásbővítő, technológiafejlesztő beruházás összértéke mintegy 1,6 milliárd forint. Az Exir az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Programja keretében benyújtott é megnyert „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázat segítségével támogatást nyert a projekt megvalósítására. Összesen 25 új eszköz, gép áll majd rendelkezésükre a kiszélesedő piaci kínálatuk teljesítéséhez. Jelenleg 30 új dolgozó foglalkoztatására nyílt lehetőség, de egy év múlva, az újabb bővülés után újabb 35-40 új munkahely jön majd létre a cégnél. Összességében 1-1,5 éven belül 70 új kollégát köszönthet a vállalat.

Kapcsolódó hírek