Ugrás a tartalomhoz

Rendőrségi hírek

Mezőkövesd hírei

Lakossági bejelentésre mentettek életet a rend őrei; Tetten érték, ezért a polgárőrökre támadt a 16 éves fiatalember; Győzött a gyorsaság, és a térfigyelő kamera!

Lakossági bejelentésre mentettek életet a rend őrei

Január 15-én az éjszakai órákban érkezett lakossági bejelentésre intézkedtek a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő rendőr járőrei.
A Mátyás király utcai helyszínre érkezve erősen ittas állapotban, ülő helyzetben találták B.I. 28 éves mezőkövesdi lakost. Mint kiderült a fiatalember saját bevallása szerint is nagyon sok alkoholt fogyasztott, melynek hatására képtelen volt a közelben lévő lakására eljutni.
A fiatalember több veszélynek is kiszolgáltatta magát:
- ha ittas állapotban a szabad ég alatt tölti az éjszakát, kihűlés következtében az életével fizethetett volna könnyelműségéért
- egy ittas, magatehetetlen személy könnyű prédája a garázda fosztogatóknak, rablóknak.
Azóta remélhetően felmérte, hogy a rend őrei azon az éjszakán az életét mentették meg azzal, hogy „összeszedték” és otthonába szállították.


Tetten érték, ezért a polgárőrökre támadt a 16 éves fiatalember

Sály településhez tartozó pincesoron január 11-én éjjel a szolgálatban lévő polgárőröknek egy zsákot cipelő személy lett gyanús.
Munkájukat végezve közölték vele, hogy a helyi polgárőr egyesület tagjai és kérdőre akarták vonni a zsák tartalmával kapcsolatban, mire a fiatalember megfutamodott. A polgárőröknek sikerült beérniük, ám válasz helyett agresszív szidalmazást, és egyikük még rúgást is kapott. Az egyik közfeladatot ellátó polgárőr gázsprayt használva próbálta a további támadást elhárítani és telefonon értesíteni akarta a rendőrséget, de az elkövető telefonját kiverte a kezéből. A harcias fiatalember ezt követően egy lapátot magához véve hadonászott a polgárőrök felé, majd elfutott.
A 16 éves fiatalembert három nap múlva a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bükkábrányi Rendőrőrsének járőrei elfogták, és bűnügyi őrizetbe vették. Vele szemben - egy lakatlan ingatlanból történt, szabálysértési értékre elkövetett - betöréses lopás és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.
A rendőrség kezdeményezi az őrizetbe vett 16 éves sályi fiatalember előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.


Győzött a gyorsaság, és a térfigyelő kamera!

Január 16-án 14.00 óra előtt a Mezőkövesd Mátyás király úton lévő Kereskedelmi és Hitelbank – Hírlapárus között lévő Baromfi Bolt előtti járdaszakaszon haladt az a gyermekkorú sértett, akit az akkor még ismeretlen fiatalkorú személy megállított, és veréssel fenyegetve készpénz átadására kényszerített.
A sértett a váratlan helyzetben meglepettségében és ijedtében nem mert segítségért kiáltani a nyílt utcán, így gondolkodás nélkül átadta a nála lévő 300 Ft-ot. Otthonába érve elmondta a történteket édesanyjának, aki azonnal értesítette a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságot, rendőri segítséget kérve. A rend őrei a forrónyomos intézkedés során kimentették az elhelyezett térfigyelő kamera felvételét, és nekiláttak a kockáról-kockára történő részletes elemzésnek. A felvételeken kivehetővé vált az elkövető ruházata, s az adott időpontban rögzített kép alátámasztotta a sértett által elmondottakat. A felvétel elemzésével párhuzamosan egy forrónyomos csapat is a helyszínre ment adatgyűjtésre, s az Autóbusz Állomáson előkerült a gyanúsított személy, akit a gyermekkorú sértett a későbbiek során egyértelműen felismert.
A nyomozó hatóság a fiatalkorú H. K. 15 éves bogácsi lakost még aznap őrizetbe vette.
Amennyiben a Bíróság előtt bebizonyosodik a feltételezett elkövető bűnössége, akár 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat rablás bűntett elkövetéséért.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J)


Köszönőlevelek

Kapcsolódó hírek