Ugrás a tartalomhoz

Új eszközök a Rendelőintézetben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Új műszereket kapott a Városi Rendelőintézete a közelmúltban.

A megfelelő orvosi ellátáshoz a jól képzett szakemberek mellett megfelelő eszközökre van szükség. Ezek a gépek nagy igénybevételnek vannak kitéve. 2012-ben és ez év elején is új eszközöket tudtak üzembe helyezni a Rendelőintézetben. Az egyik mágneses készülék, – amelyet a Rendelőintézet rendszeres támogatója, a Magneter ajánlott fel –, az érsebészeten működik, az érbetegségben, cukorbetegségben szenvedők, vagy a dohányosok esetében segíti elő a megfelelő vérkeringést.
Az Önkormányzat támogatásával az év végén be tudtak szerezni egy AKG-t, a fizikoterápia szakrendelésre egy nagy teljesítményű, lézerzuhannyal ellátott – így a test több részét egyszerre kezelni képes – lézert, amely nagyban meggyorsítja a betegek ellátását, így a rendelési idő alatt több páciens veheti igénybe a kezelést. Ez a készülék nagyon hatásos az ízületi, a gerinctáji panaszok, tünetek enyhítésére.

Az egészségügyi rendszer átalakításával számos intézményt átvesz az állam. Az adóssággal rendelkező egészségügyi létesítmények kötelező jelleggel állami fenntartásúakká válnak.
A mezőkövesdi Városi Rendelőintézetnek nincsenek adósságai, stabilan gazdálkodik és működik. Mezőkövesd Önkormányzatának képviselő-testülete előreláthatólag a februári ülésén dönt arról, hogy önkormányzati fenntartású marad a Rendelőintézet. 

Kapcsolódó hírek