Ugrás a tartalomhoz

7. hely a Dobó Kupán (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A hetedik helyen végzett a Mezőkövesdi KC NBI/B-s felnőtt csapata a Dobó Kupa felkészülési tornán. A nemzetközi kézilabdatornát Egerben, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezték meg január 19-én és 20-án.

A megmérettetésen elindult többek között az egyaránt első osztályú Vác, Orosháza és Gyöngyös együttese, de szintén parkettre lépett az osztrák élvonal legutóbbi három kiírásának bronzérmese, az UHK Krems gárdája is.
Csapatunk a „B” csoportban éppen az osztrák gárda ellen mutatkozott be. Feketéék az első félidő derekáig tartották a lépést a jó erőkből álló Krems ellen, akik 8-5-ös vezetésük után zsinórban négy gólt lőttek és a jelentős előnyt meg is tartották a szünetig. Együttesünk a folytatásban sem talált ellenszert az osztrák gárda játékára, így ellenfelünk magabiztos 28-17-es győzelemmel kezdte meg a szereplését a tornán.
Molnárék ezt követően a házigazda Eger ellen léptek parkettre. A vendéglátók két korábban Mezőkövesden szereplő játékos, Padla és Lezák vezérletével már az első játékrészben magabiztos előnyt szereztek, így 15-9-es hazai vezetésnél fordultak a csapatok. Az MKC nem tudott újítani a második játékrészben sem, ennek eredményeként az egriek végül öt góllal, 29-24-re múlták felül csapatunkat.
A torna második napján az első osztályú Gyöngyös várt kézilabdázóinkra. Tóthék az első nap mutatott mérsékelt produkciót lényegesen túlteljesítették, melynek köszönhetően együttesünk többször is vezetett a hevesi alakulat ellen. Avar György tanítványai 13-13-as félidőt követően 18-15-re megléptek, ez után viszont fokozatosan átvette az irányítást a közelgő bajnoki rajt miatt jobb fizikai állapotban lévő mátraaljai gárda, így a találkozó vége előtt 10 perccel átvették a vezetést. Nagy Károly csapata az összecsapás záró szakaszában nagy fölényben játszott és végül 28-22-es sikert aratott Kleisék fölött.


Kövesdi siker a helyosztón

Miután az MKC három vereséget szenvedett el a csoportmérkőzéseken, együttesünk a 7. helyért léphetett parketre az „A” csoportban utolsó helyen záró Tata ellen. A helyosztót a dunántúli gárda kezdte jobban, akik 4-2 után még 8-5-re is vezettek, de mint később kiderült ezzel ellőtték a puskaporukat. Kézilabdázóink ezután 13-10-re megfordították az eredményt és a szünetre 14-11-nél vonulhattak le. Fordulás után nagy kedvvel játszottak Trivkovicsék, akik szebbnél-szebb gólokkal lőttek és folyamatosan növelték a kövesdi előnyt. Az MKC 20-13-ra, majd 26-19-re vezetett és ugyan Kovácsék a hajrában egy kicsit kiengedtek, együttesünk sikeréhez nem férhetett kétség. Csapatunk 27-24-re diadalmaskodott a Tata ellen, így megszerezte a torna 7. helyét.


A Kassa érkezik

Együttesünk a szlovák élvonalban szereplő MHK Kosice ellen folytatja felkészülését a másodosztályú pontvadászat tavaszi rajtjára. Feketéék hazai környezetben fogadják a szlovák első osztályban, azaz Extraligában szereplő alakulatot. A Kassa elleni összecsapás február 23-án, szerdán 17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. Csapatunk a hétvégén részt vesz az Avas Kupa nemzetközi felkészülési tornán. A megmérettetést Felsőzsolcán rendezik meg január 26-án és 27-én.

Kapcsolódó hírek