Ugrás a tartalomhoz

Hat új labdarúgó Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Alaposan megerősítette játékoskeretét a Mezőkövesd Zsóry SE felnőtt csapata az elmúlt napokban. Együttesünk eddig hat játékossal kötött megállapodást. Farkas Balázs, Farkas János és George Menougong személyében három első osztályú múlttal rendelkező labdarúgó érkezett városunkba a felkészülés első hetében.

A Ness Hungary NB II Keleti csoportjában szereplő csapatunk legismertebb érkezője Farkas Balázs. A 33 esztendős védekező középpályás az élvonalbeli Kecskeméti TE gárdájától érkezett Mezőkövesdre. A Győrben született rutinos futballista szülővárosában lépett pályára először az élvonalban, majd megfordult az FC Sopron, valamint az Újpest csapatában, ahol bajnoki ezüstérmet szerzett. A középpályás a Videoton játékosaként érte el eddigi legnagyobb sikereit, hiszen bajnoki bronz- majd ezüstérem után 2011-ben aranyérmet ünnepelhetett, emellett 2006-ban a Magyar Kupa serlegét is magasba emelhette. A játékos eredménylajstromát két Ligakupa elsőség is ékesíti, miután a fehérvári csapattal 2007-ben és 2008-ban is megnyerte a sorozatot. A fehérvári gárda után a Vasashoz, míg tavaly nyáron a szintén élvonalbeli Kecskeméthez igazolt. A labdarúgó 335 meccsen lépett pályára az NB I-ben, és 2003-ban, valamint 2004-ben összesen négyszer magára ölthette a magyar felnőtt nemzeti válogatott címeres mezét.

Farkas János 29 éves és csatárposzton számíthat rá Véber György vezetőedző. A támadó hosszú évek óta szerepel az NB II Nyugati csoportjában, ahol megfordult többek között a Felcsút, a Budaörs, a Siófok és a Tatabánya gárdájában, míg legutóbb Sopronban futballozott. Farkas János kitűnő mutatókkal rendelkezik a másodosztályban, hiszen 184 mérkőzésen összesen 81 gólt szerzett, továbbá korábban gólkirályi címet is ünnepelhetett a Nyugati csoportban.

George Menougong 1985-ben született és szintén a támadó részleget erősítheti. A kameruni labdarúgó a Bőcs együttesében mutatkozott be hazánkban, ahonnan a Diósgyőr csapatához került. A támadó a DVTK együttesében eltöltött évek után a Kazincbarcika csapatához igazolt, így az Észak-borsodi gárdától érkezett Mezőkövesdre érkezik a támadó sort erősíteni. George Menougong összesen 42 NB I-es mérkőzésen kapott szerepet, melyeken 4 gólig jutott.


Felkészülés második hete: újabb három labdarúgó

A csapatunk kerete újabb három játékossal bővült a január 21-én. Visszatért Mezőkövesdre Olasz Dénes, aki az őszi szezont Putnokon töltötte, ahol kölcsönben szerepelt. Olasz remek félévet tudhat maga mögött, melynek eredményeként jelenleg az ifj. Dárdai Pál vezette NB2-es válogatott törökországi edzőtáborban vesz részt január 16-a és 26-a között. A támadó már Törökországban is letette a névjegyét, hiszen az albán első osztályban szereplő KS Flamurtari ellen 2-1-re megnyert összecsapáson gólt is szerzett.

A Mezőkövesd Zsóry SE játékoskeretét erősíti tavasszal Kardos Norbert, aki a Gyirmót csapatától érkezett városunkba. A debreceni nevelésű, 24 éves játékos több poszton, elsősorban belső védőként vethető be. A védő a DVSC-DEAC és a Gyirmót mellett az első osztályban szereplő Kaposvár csapatát erősítette korábban. A Gyirmót játékosa félévre kölcsönbe érkezik Mezőkövesdre.
Petneházi Márk személyében egy 24 éves belső középpályás érkezett csapatunkhoz. A játékos az Orosháza, valamint a fővárosi Grund FC gárdája után két évig Angliában, a Plymouth Argyle csapatában pallérozódott. Miután hazatért ismét a nevelőegyesületében, Orosházán folytatta pályafutását, majd az élvonalban szereplő Zalaegerszeghez igazolt. Ezt követően újra Orosházán, majd Nyíregyházán futballozott. A fiatal labdarúgó az U17-es nemzeti csapatban két alkalommal lépett pályára.
A Kecskemét, a DVTK, a DVSC és az Eger is az ellenfelek között

Véber György csapata január 14-én kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Együttesünk a ráhangolódás első hetében napi egy, míg a második héten napi két edzéssel készült, illetve készül. Bogdányék a második hét végén már edzőmérkőzéseken is csiszolhatják a tudásukat, ugyanis január 26-án és 27-én rendezik meg Mezőkövesden a Farkas István Emléktornát, ahol labdarúgóink mellett öt NB II-es és NB III-as csapat is részt vesz. Hamarék a tervek szerint végig Mezőkövesden készülnek a tavaszi szezonra és megmérkőznek többek között a DVTK, a DVSC, valamint az Eger csapatával is a felkészülési időszakban.
Tervezett felkészülési mérkőzések:
01.26 - 01.27 (szombat, vasárnap): Farkas István Emléktorna, 6 csapat részvételével
( MSE-Zsóry, KBSC, BSC, KTE II., Haladás II., Várda SE )
Szombaton 9 órakor kezdődnek a torna mérkőzései. Csapatunk 12.45-től a Kecskemét II., míg 15.15-től a Várda FC ellen lép pályára a Városi Sportpálya műfüves játékterén. A helyosztókat január 27-én 9, 11 és 13 órától rendezik meg.

01.30. (szerda) 16:00: Mezőkövesd Zsóry SE - DVTK
02.02. (szombat) 11:00: Mezőkövesd Zsóry SE - Felsőtárkány
02.09. (szombat): DVSC - Mezőkövesd Zsóry SE
02.13. (szerda) 16:00: Kecskeméti TE - Mezőkövesd Zsóry SE
02.15. (péntek) 15:00: Mezőkövesd Zsóry SE - Egri FC
02.22. (péntek) 16:00: DVTK - Mezőkövesd Zsóry SE

Kapcsolódó hírek