Ugrás a tartalomhoz

Győzött a köd és a Diósgyőr (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – DVTK 2–4 (0–1)

Két gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata a Diósgyőri VTK együttesétől január 30-án. Az élvonalban szereplő vendég együttes megérdemelten győzött a szinte átláthatatlan ködben megrendezett felkészülési mérkőzésen.

Az összecsapás nagyon rosszul kezdődött csapatunk számára, hiszen a piros-fehér gárda alig egy perc elteltével vezetéshez jutott. A találkozó első támadásának a végén Bogáti senkitől sem zavartatva lőtt közelről a kapuba úgy, hogy Szántai még hozzá tudott érni a jól helyezett lövéshez, azonban mentenie nem sikerült. A gól után a vendégek játszottak veszélyesebben, majd a félidő derekától kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A csapatok helyzetét nehezítette, hogy az első negyedóra végétől sűrű köd borította a pályát, emiatt a látótávolság kb. 20 méterre csökkent. A rendkívül nehéz körülmények ellenére jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok, de újabb gól nem született a félidő végéig.
A szünetben mindkét gárda szakvezetője cserékkel frissítette csapatát. A köd meghatározta a mérkőzés második félidejét is, de ettől függetlenül a lelkes és kitartó közönség remek játékot és öt gólt láthatott (volna) fordulás után. A játékrész első találata Dobos nevéhez fűződik, akinek a baloldalról elvégzett szabadrúgása kötött ki a DVTK kapujában az 55. percben. Alig két perccel az egyenlítőgól után visszavették a vezetést a piros-fehérek, miután Rudolf beadását Icsó passzolta a kövesdi kapuba. Csapatunk egy szép akció végén erre a találatra is válaszolt Petneházi jóvoltából, ám Abdouraman ismét megszerezte a vezetést a DVTK-nak a 72. percben. Az összecsapás utolsó találata Hanek nevéhez fűződik, aki egy elegáns találattal állította be a végeredményt a 82. percben.


Újabb hazai edzőmeccs

Csapatunk legközelebb az NB III-as Felsőtárkány csapatát fogadja a felkészülés jegyében. Az edzőmérkőzés február 2-án, szombaton 11 órakor kezdődik a Városi Sportpálya műfüves játékterén.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry SE – DVTK 2–4 (0–1)
Mezőkövesd, 300 néző. V: Nagy R.
Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs, Szalai, Lakatos B. (Kardos), Bényei (Nagy P.) – Dobos (Csirmaz), Farkas B. (Bagi), Bognár – George (Bogdány), Petneházi, Farkas J. (Kemény). Vezetőedző: Véber György
DVTK, 1. félidő: Tajti – Takács P., Nagy T., Hutter, Eperjesi – Gallardo, Timkó, Fernando, Bogáti – Szabó B. B., Icsó. 2 félidő: Tajti – Vági, Vadász, Hanek, Gohér – Gosztonyi, Sekour, Abdouraman, Luque – Rudolf, Icsó. Vezetőedző: Szentes Lázár
G: Dobos, Petneházi, ill. Bogáti, Icsó, Abdouraman, Hanek

Kapcsolódó hírek