Ugrás a tartalomhoz

Gyors felderítést eredményezett egy Borsod-Abaúj-Zemplén és egy Heves Megyei Rendőrkapitányság összehangolt munkája

Mezőkövesd hírei

Siker koronázta a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság és a Füzesabonyi Rendőrkapitányság közös munkáját.

Január 29-én 23.00 óra körüli időben ismeretlen személyek ablakbetörés módszerével hatoltak be egy mezőkövesdi családi házba. Míg az egyedül élő tulajdonos a ház másik végében aludt, addig a hívatlan látogatók az üres helyiségekből 166.000 Ft készpénzt, 1000 eurót, 160 dollárt, arany ékszereket és több csomag kávét gyűjtöttek össze, 500.000 Ft értékben.

A helyszínre érve a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa forrónyomos intézkedése során, az ingatlan udvarán több lábbelitől származó nyomra figyelt fel. A nyomcsapás egy másik mezőkövesdi ingatlanig volt követhető, melyben házkutatás során megtalálásra került egy fél pár lábbeli, mely feltehetően az egyik nyomhordozó volt. Ezen szálon továbbfolytatva a nyomozást, és az ingatlanban lakók vallomásai alapján megalapozott gyanú merült fel arra, hogy a nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűncselekményt a mezőkövesdi lakosú M. T. 20 éves férfi követte el, két sarudi lakosú férfival szövetkezve. A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának közreműködésével az illetékességi területükön élő L. J. és M. J. elfogásra került, majd a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon előállításuk során ruházatukat átvizsgálva 246.295 Ft készpénz lefoglalására intézkedtek a rendőrök. A mezőkövesdi nyomozók ezen kívül további 30.000 Ft készpénzt, és 60 eurót foglaltak le, mellyel együtt mintegy 300.000 Ft térült meg a lopási kárból.

A két megye rendőrkapitánysága közötti összehangolt gyors munka egy kisebb bűnbanda elfogását, és több bűncselekmény sikeres felderítését eredményezte. A mezőkövesdi lakosú feltételezett elkövető még 30-án őrizetbe vételre került, akinek a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kezdeményezte az előzetes letartóztatását. A két sarudi férfit a Füzesabonyi Rendőrkapitányság további bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg, mely eljárás keretében mindkét személy őrizetbe vételére sor került.

Mindhárom feltételezett elkövető többszörösen büntetett előéletű. Amennyiben bizonyítást nyer bűnösségük, tettükért 5 év szabadságvesztésre is számíthatnak.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J)

Kapcsolódó hírek