Ugrás a tartalomhoz

Verejtékes továbbjutás

Mezőkövesd hírei

A végletekig kiélezett küzdelemben jutott tovább a Mezőkövesd Zsóry SE csapata a dr. Borosi László teremlabdarúgó emléktorna döntőjébe.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően 10 helyszínen, összesen 11 csoportban rendezték meg a 28. alkalommal kiírt megyei kispályás felkészülési teremtorna selejtezőit. A mezőkövesdi Városi Sportcsarnokban a Mezőkövesd Zsóry SE U19-es csapatára épülő együttes képviselte városunkat a viadalon. Együttesünk négy egyaránt megyei II. osztályú felnőtt gárda ellen harcolt a továbbjutásért. Csapatunk a „páratlan” fordulókban jól muzsikált, hiszen a Bogdány Csaba mellett Hamar Ádámmal és Nagy Péterrel megerősített fiatalok az első összecsapáson a Mezőkeresztest (7-1), míg a harmadik mérkőzésen a Cserépfalut (6-2) győzték le magabiztosan. Ezzel szemben a második fordulóban a több Mezőkövesden nevelkedett játékossal felálló Mezőnagymihály nagy meglepetésre 5-1-es vezetésre tett szert Szabó László gárdája ellen. Labdarúgóink viszont ekkor magukra találtak, de hiába vettek huszáros hajrát, a nagymihályi gárda végül 5-4-re diadalmaskodott.


Döntő a Harsány ellen

A selejtező zárómérkőzésén az egyaránt hat pontos Mezőkövesd és a Harsány nézett farkasszemet egymással. A mérkőzés tétje a csoport első helyének megszerzésre, ezáltal a döntőbe jutás volt.  A találkozón hosszú ideig úgy tűnt, hogy a megyei másodosztályú bajnokság Közép Csoportjának éllovasa utazhat Miskolcra, hiszen rövid idő alatt 3-0-ás előnyre tettek szert. Együttesünk azonban Hamar és Bogdány remek játékának köszönhetően kiegyenlített, sőt, ha Nagy távoli lövése nem a felső lécen csattan, hamarabb eldőlhetett volna a továbbjutás. A rendes játékidő után büntetők következtek, melyet együttesünk bírt jobban idegekkel, így Bogdányék 3-3 után 4-2-re nyerték meg a selejtezőt. Labdarúgóink a csoport első helyezettjeként kvalifikálták magukat a miskolci 12-es fináléba.

Együttesünk, valamint a torna címvédője, a Bükkábrány (NB III) mellett döntőbe jutott a szintén harmadosztályú Ózd, a Cigánd, és a Tiszaújváros. A megyei I. osztályú csapatok közül a Szikszó-Tomor-Lak, a Felsőzsolca, az Encs, az Aszaló, Sajóbábony, míg a megyei „kettőből” a Mád és a Tokaj képviselteti magát a miskolci fináléban.


A Mezőkövesdi selejtező eredményei:

Mezőkeresztes - Mezőkövesd Zsóry SE 1-7
Mezőnagymihály - Harsány 4-6
Cserépfalu – Mezőkeresztes 4-2
Mezőkövesd Zsóry SE -  Mezőnagymihály 4-5
Harsány – Cserépfalu 5-4
Mezőkeresztes - Mezőnagymihály 7-3
Cserépfalu - Mezőkövesd Zsóry SE 2-6
Harsány - Mezőkeresztes 0-2
Cserépfalu – Mezőnagymihály 5-10
Mezőkövesd Zsóry SE – Harsány 3-3 (4-2)


A csoport végeredménye:

1. Mezőkövesd Zsóry SE 8 pont
2. Harsány 7 pont
3. Mezőkeresztes 6 pont
4. Mezőnagymihály 6 pont
5. Cserépfalu 3 pont

Kapcsolódó hírek