Ugrás a tartalomhoz

Változások a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

20 rendőrrel több teljesít szolgálatot ezentúl Mezőkövesden és a Rendőrkapitánysághoz tartozó őrsökön. Egyebek mellett erről számoltak be a Rendőrkapitányság ünnepi állománygyűlésén.

Az állománygyűlés elején Fodor Enikő rendőr százados kihirdette az állományparancsot. Majd pedig jutalomban részesítették kimagasló munkájának elismeréseként Zelei Istvánnét.
Ezt követően Szerencsi Árpád rendőr alezredes, kapitányságvezető köszöntötte a megjelenteket és mutatta be a február 1-jén hatályba lépett szervezeti és szerkezeti változásokat.
Egyik fő változás, hogy a jelenlegi 101 fős állomány létszáma 121 fő lesz. A 20 fő létszámemelés Mezőkövesdet, Bükkábrányt, Bogácsot és Mezőkeresztest érinti. A másik változás, hogy a kapitányság ezentúl a nagykapitányságok sorába tartozik majd, mivel a rendőrállomány növelésével a hivatal létszáma 120 felé emelkedett. Emellett a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon létrejön a Vizsgálati Osztály, amely eddig nem létezett. A plusz rendőrök révén már az őrsökön is megoldható lesz 24 órás szolgálat.
Szerencsi Árpád emellett azt kérte az állománytól, hogy a jövőben is fegyelmezetten, határozottan, törvényes keretek betartása mellett végezzék a munkájukat.
A rendőrkapitány után dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány szólalt fel, aki kiemelte, hogy nemcsak mezőkövesdi, hanem megyei szinten is történelmi léptékű ez az átalakítás. Kifejezte az irányú reményét is, hogy a több rendőr lévén javulni fog az emberek közbiztonságérzete.
Ezt követően Tállai András, államtitkár, országgyűlési képviselő mondott beszédet, aki kiemelte, hogy a közbiztonság eredményes javítása érdekében, amellett, hogy egyre több egyenruhás járőrözzön az utcán, az önkormányzatoknak, a rendőrségnek, a polgárőrségnek össze kell fogni, együtt kell gondolkodni és dolgozni annak értelmében, hogy még jobban visszaszoruljon a bűnözés nemcsak településünkön, a térségben, a megyében, hanem az egész országban.

Kapcsolódó hírek