Ugrás a tartalomhoz

Újabb győzelem (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE - FC Hatvan 2-0 (2-0)

Kétgólos győzelmet aratott városunk felnőtt csapata az NB III-as pontvadászat Mátra csoportjában listavezető FC Hatvan ellen február 6-án. A felkészülési mérkőzésen Bogdány és Bagi talált a vendégek kapujába.

A Heves megyei gárda ősszel 9 győzelem és 3 döntetlen mellett mindössze 1 vereséget szenvedett el a bajnokságban, éppen ezért a találkozó jó erőfelmérőnek ígérkezett Véber György csapata számára. A hatvaniak emellett a felkészülés során legyőzték többek között az NB I-es Egri FC (1-0), a Kazincbarcika (2-0), valamint az NB III-as Budafok alakulatát (3-2) is.
Az első helyzetét a vendégek puskázták el a 4. percben, majd a következő támadásból csapatunk alakított ki lehetőséget, azonban gól ebből az akcióból sem született. A találkozó 11. percében viszont Bogdány kapott egy remek indítást és a támadó rövid labdavezetés után higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba. Alig négy perccel később Kemény remekbe szabott baloldali beadása után Szabó lőtt a kapu felé öt méterről. Együttesünk ezután is lendületben maradt és két nagy helyzetet dolgozott ki a hatvaniak kapuja előtt. A játékrész közepétől kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, amely elsősorban annak köszönhető, hogy a vendégek jól zárták le a területet a kövesdi támadók elől. A 33. percben egy villámgyors vendég akció végén Ficsór mutatott be nagy bravúrt, miután lábbal hárított egy közeli lövést. A félidő hátralévő része ismét mezőkövesdi fölényben telt, amely újabb gólt eredményezett. Egy szép hazai akció végén Bagi közeli lövését védte Bollók, azonban a középpályás duplázásánál a kapus kezéről a gólvonal mögé csorgott a labda. A hajrá sem múlt el események nélkül, ugyanis a vendégek hálóőre előbb Bognár lövését, majd Lipusz ismétlését hatástalanította, de a szünetig megmaradt a két gólos előny.
Fordulás után gyakorlatilag az első támadásból szépíthetett volna a vendégegyüttes, azonban a 16-osról leadott lövést követően a labda a felső lécről a mezőnybe vágódott. Három perccel később egy ígéretes hatvani szabadrúgás szállt kevéssel a kapu fölé. Csapatunk első lehetőségére az 54. percig kellett várni, amikor is Hamar csúsztatott a kapu mellé mintegy 7 méterről. A játékrész felénél ismét Hamar volt a főszereplő, miután nagyszerű ütemben lépett ki a védők között és egy az egyben vihette a kapusra a labdát, de a lövése elsuhant a léc mellett. Két minutummal később előbb Bognár, majd a kipattanó után Hamar közeli lövését védte ki bravúrral a hatvani kapus. Az összecsapás hajrájában két említésre méltó esemény történt. A 80. percben Bognár szánta lövésre magát mintegy 20 méterről, azonban a középpályás pontatlanul célzott. Négy perccel később Menougong csapott le egy rosszul sikerült hatvani keresztlabdára és okosan gurított a kapus hasa alatt a hálóba, azonban a játékvezető érvénytelenítette a gólt. A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelt kövesdi győzelem született.


Első osztályú együttesek


Csapatunk legközelebb az NB I-es DVSC-TEVA vendégeként játszik felkészülési találkozót Debrecenben. A mérkőzés február 9-én, szombaton 12 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai Stadion műfüves játékterén. Bagiék ezután még három összecsapást játszanak a bajnoki rajtig sorrendben a Kecskemét, az Eger és a DVTK ellen.


A mérkőzés jegyzőkönyve:


Mezőkövesd-Zsóry - FC Hatvan 2-0 (2-0)
Mezőkövesd Városi Sportpálya, 100 néző
MSE-Zsóry: 1. félidő: Ficsór - Bényei, Sebe, Kardos, Nagy P. - Lipusz, Bagi, Dobos - Bogdány, Szabó, Kemény
MSE-Zsóry: 2. félidő: Ficsór - Hegedűs, Szalai, Kardos, Lakatos, Éles, Bognár, Petneházi, Farkas B., Hamar, George. vezetőedző: Véber György
Hatvan: Bollók - Illés, Tóth P., Horváth, Juhász (Hibó), Németh (Ficsor), Székesi (Szabó B., Mundi (Franyó), Kóczián (Szabó R.), Surányi, Simon. Vezetőedző: Gálvölgyi István
Gólok: Bogdány (11.p), Bagi (34.p)


A csapat további felkészülési programja:

02.09. (szombat) 12.00:  DVSC-TEVA - Mezőkövesd Zsóry SE
02.13. (szerda)    16:00:  Kecskeméti TE - Mezőkövesd Zsóry SE
02.15. (péntek)    15:00:  Mezőkövesd Zsóry SE - Egri FC
02.22. (péntek)    16:00:  DVTK - Mezőkövesd Zsóry SE

Kapcsolódó hírek