Ugrás a tartalomhoz

Biztató formában az MKC (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC- Százhalombattai KE 33-25 (16-8)

Fölényes győzelmet aratott a Mezőkövesdi KC felnőtt együttese a felkészülés jegyében. Kézilabdázóink a másodosztályú bajnokság Nyugati csoportjának ezüstérmesét fektették két vállra február 6-án.

A találkozó első gólját a vendégek szerezték, de a battai találatra Benisék villámgyorsan néggyel válaszoltak, így az 5. percben három góllal vezettek kézilabdázóink. A jó rajt megalapozta a mérkőzés menetét és hangulatát, hiszen együttesünk a folytatásban is kitűnően játszott. Avar György fiai támadásban és védekezésben is kiegyensúlyozottan, hatékonyan dolgoztak. A vendégek egy ideig tartották a különbséget, majd csapatunk a félidő felétől fokozatosan növelte az előnyét. Kleisék a 10. percben 6-3-ra, míg négy minutummal később már 9-5-re vezettek. Az MKC lendülete ezután sem hagyott alább, melynek eredményeként nyolc perccel az első játékrész vége előtt 13-6-os kövesdi fórt mutatott az eredményjelző. A különbség ezt követően sem csökkent, sőt, Feketéék kiváló teljesítményének köszönhetően kézilabdázóink magabiztos vezetéssel vonulhattak a szünetre.
A játék képe fordulás után sem változott. Az MKC remek védőmunkája mellett gyors, pontos támadásokkal zilálta szét a battai védekezést. A góllövésben ebben az időszakban elsősorban a szlovák Marek Kovachech és az ifjú tehetség, Kovács Péter jeleskedett. A vendégek képtelenek voltak felvenni az MKC által diktált tempót, ennek eredményeként Trivkovicsék a 38. percben 22-14-es fórt hoztak össze. Újabb három perc elteltével 10 fölé kúszott a különbség, így csapatunk 20 perccel a mérkőzés lefújása előtt 25-14-re vezetett. Az MKC a folytatásban is gond nélkül tartotta különbséget, Kovácsék tetszés szerint lőtték a gólokat az enerváltan, fásultan játszó battai gárda ellen. Az utolsó 10 perc 31-19-nél, míg az 55. minutum 32-21-nél kezdődött. Együttesünk a találkozó végén egy kissé elkényelmesedett, így valamelyest faragott hátrányából a Pest megyei gárda, de az MKC győzelméhez egy pillanatig sem férhetett kétség. A két csapat ezen az estén nem volt egy súlycsoportban az MKC a játék minden elemében magasan az ellenfele fölé nőtt és ez biztató lehet a közelgő bajnoki rajt előtt.
Együttesünk legközelebb a Kassa vendégeként lép pályára a felkészülés jegyében a jövő héten.


A mérkőzés jegyzőkönyve:


Mezőkövesdi KC - Százhalombattai KSE 33-25 (16-8)
Mezőkövesd, 100 néző, vezette: Dohány, Pető
MKC: Kovács J., Tóth, Sipos (kapusok), Benis 4, Kovács P. 6, Kleis 6, Fekete L. 3, Gyuris 1, Molnár 2 (1), Trivkovics 3, Nyitrai J., Bán, Kovácech 8, Fekete D. Vezetőedző: Avar György
SZKSE: Pados, Kerekes (kapusok), Balázs 4, Lopez 5, Nagy 4, Tarjányi 4 (1), Rádler 2 (1), Kovács 1, Zalai 3 (1), Koncsár, Váradi, Minárovits 2. Vezetőedző: Keresztes József
Hetesek: 2/1 ill. 8/4
Kiállítás: 12 p ill. -

Kapcsolódó hírek