Ugrás a tartalomhoz

Debreceni siker a gólzáporos meccsen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

DVSC-TEVA – Mezőkövesd Zsóry SE 6-2 (2-1)

Fölényes győzelmet aratott az első osztályú Debrecen együttese városunk felnőtt csapata ellen február 9-én.

A jó iramú felkészülési találkozón mindössze 15 percet kellett várni az első gólra, amikor is Szakály talált együttesünk kapujába, így a csaknem legerősebb összeállításában pályára lépő, több válogatott játékost a soraiban tudó bajnoki címvédő korán megszerezte a vezetést. A hazai gól után nem roppant össze együttesünk, ugyanis mindössze hat percet kellett várni a válaszra, ekkor Menougong vette be Polekszics kapuját. Az egyenlítő találat után a hazaiak játszottak fölényben, de csapatunk hosszú ideig állta a sarat Magyarország egyik legjobb csapata ellen. Hamarék egészen a játékrész utolsó percéig tartották az eredményt, azonban Szakály második találata után debreceni előnnyel zárult az első félidő.
A második játékrész elején alaposan beragadtak Szalaiék. A kövesdi rövidzárlat mindössze öt percig tartott, de ezt kíméletlenül kihasználták a debreceniek, akik háromszor is bevették Szántai kapuját. Kondás Elemér legénységéből Pölöskey duplázott, emellett Bódi is gólt szerzett, így a vendéglátók már 5-1-es előnyben voltak az 55. percben. Czvitkovicsék a folytatásban is fölényben futballoztak és az egyik legnagyobb tehetségnek tartott Szécsi elegáns találata után tovább növelték a különbséget a félidő felénél. A találkozó záró 20 percében kiegyenlített játék folyt a pályán és az összecsapás utolsó percében labdarúgóink Kemény góljával szépítettek. A játék képe alapján teljesen megérdemelt hazai siker született, azonban a találkozóhoz hozzátartozik, hogy együttesünk a felkészülés legnehezebb szakaszát zárta le Debrecenben, hiszen Farkasék az elmúlt két hétben napi két edzéssel hangoltak a tavaszi idényre.


Egy meccs idegenben, egy itthon

Csapatunk a jövő héten újra kétszer lép pályára. Bogdányék legközelebb az NB I-es Kecskemét otthonába látogatnak február 13-án, szerdán. Az összecsapás 16 órakor kezdődik Bács-Kiskun megye székhelyén.
Labdarúgóink két nappal később a szintén első osztályú Egri FC ellen játszanak hazai környezetben. A találkozó február 15-én, pénteken 15 órakor kezdődik a Városi Sportpálya műfüves játékterén.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

DVSC-TEVA – Mezőkövesd 6-2 (2-1)

Debrecen, 50 néző. Vezette: Nagy T.
DVSC: Polekszics – Nagy Z., Simac, Mészáros (Máté 46.), Korhut (Kinyik 70.) – Bódi, Ramos (Berdó 70.), Czvitkovics (Shadi 70.), Szakály – Pölöskey, Szécsi. Vezetőedző: Kondás Elemér
Mezőkövesd: Szántai – Bényei, Szalai, Kardos, Éles – Hegedűs, Farkas, Bognár, Petneházi – Menougong, Hamar. Vezetőedző: Véber György

Gólok: Szakály (15.), Szakály (45.), Pölöskey (51.), Pölöskey (52.), Bódi (54.),  Szécsi (67.), illetve Menougong (21.), Kemény (89.)

Kapcsolódó hírek