Ugrás a tartalomhoz

Fölényes siker a főpróbán

Mezőkövesd hírei

MHK Kassa - Mezőkövesdi KC 27-41 (13-20)

Tizennégy gólos győzelmet aratott városunk felnőtt kézilabdacsapata az utolsó felkészülési összecsapásán. Együttesünk a szlovák élvonalban szereplő Kassa gárdáját győzte le fölényesen.

Avar György tanítványai a dicső múlttal rendelkező, korábban szlovák bajnoki címet és kupagyőzelmet egyaránt begyűjtő Kassa ellen tartották meg a bajnoki főpróbájukat február 12-én. A két csapat február elején már találkozott egymással Mezőkövesden, ahol 38-33-as kövesdi siker született. Kleisék a szlovák együttes vendégeként is magukhoz ragadták az irányítást és stabil védekezés mellett hatékony támadójátékkal rukkoltak elő, melynek eredményeként Trivkovicsék 30 perc után hét gólos előnnyel vonulhattak a szünetre.
A tartalékos összeállításban felálló hazaiak a folytatásban sem tudták tartani a lépést az éretten, masszívan és lendületesen játszó MKC-val, így a különbség tovább nőtt a csapatok között. Csapatunk végig egyenletesen jó teljesítményt nyújtott a mérkőzésen, ennek köszönhetően fölényes mezőkövesdi sikerrel zárult az összecsapás. Kézilabdázóink kiváló lövőformáról tettek tanúbizonyságot a találkozón, amit jól mutat, hogy Trivkovics és Molnár 8-8, míg a szlovák „különítmény” tagjai, Kovácech, illetve Kleis egyaránt 6-6 alkalommal talált a Kassa kapujába, de Kovács Péter 5, valamint Fekete László 4 találata is biztató lehet a tétmérkőzések előtt.


Tíz nap múlva rajt

Az MKC tehát fölényes sikerrel teljesítette a bajnoki főpróbát, így Feketéék kellő önbizalommal várhatják a tavaszi szezon nyitányát. Együttesünk a 2013-as esztendő első bajnoki mérkőzésén a Balassagyarmat csapatát látja majd vendégül Mezőkövesden február 23-án, szombaton 18 órától. Kézilabdázóink a listavezető Törökszentmiklós (19 pont) és az ezüstérmes pozícióban álló Balmazújváros (18 pont) mögött a 3. helyről várhatják a folytatást 18 ponttal.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

MHK Kassa - Mezőkövesdi KC 27-41 (13-20)
Kassa: Cibere , Dulina (kapusok), Dani 1, Siska, Pecha 3, L'och 6, Boris 2, Funák 6, Smolenicky 1, Hrinák 2, Dani 5, Chripák 1, Kovác. vezetőedző: Jan Kolesár
MKC: Tóth, Kovács J., Sipos (kapusok), Benis, Kovács P. 5, Kleis 6, Fekete L. 4, Bán, Molnár 8, Trivkovics 8, Fekete D. 1, Nyitrai J., Kovácech 6, Gyuris 3. vezetőedző: Avar György

Kapcsolódó hírek