Ugrás a tartalomhoz

Kövesdieké a legjobb hurka

Mezőkövesd hírei

Immár nyolcadik alkalommal szervezték meg a házias ízek, a házi szalonnák, a frissen sült házi hurkák és kolbászok fesztiválját Tardon. A nívós megméretést a mezőkövesdi Görbe Sándor nyerte meg, míg a jelképes dobogó harmadik fokára Betembuk Istvánné állhatott fel.

A Mezőkövesdet képviselő két versenyző már évek óta részt vesz a Tardi Hurkafesztiválon. Betembuk Istvánné a február 9-én megrendezett mustrán hagyományos és jól bevált receptje alapján készített véres hurkával indult. Az elkészült házi étek oly nagy sikert aratott a szakmai zsűri előtt, hogy a rangos harmadik hellyel díjazták a kövesdi véres hurkát.
A másik kövesdi induló, Görbe Sándor – aki már kilencszer volt korábban hasonló jellegű versenyen –, különleges hurka kategóriában első díjjal tért haza. A már korábban három díjat begyűjtött hurkakészítő három fajta étekkel készült a fesztiválra. Görbe Sándor bár nem árulta el a titkos receptet, azt azért elmondta, hogy francia májas, rizses-májas, valamint különleges magyar csípős hurkát kóstolhatott az értékelő bizottság az ő standján.

Kapcsolódó hírek