Ugrás a tartalomhoz

Gólzáporos döntetlen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE - Egri FC 3-3 (0-2)

Gólzáporos összecsapáson döntetlent játszott városunk felnőtt csapata az élvonalban szereplő Heves megyei gárda ellen.

Az OTP Bank Ligában utolsó előtti helyen tanyázó vendégek fellépését nagy változások előzték meg, hiszen az egri csapat vezetői a mérkőzés előtti napon szerződést bontottak Simon Antallal, a csapat vezetőedzőjével, így a látogatók Horváth Tamás személyében megbízott edző irányításával érkeztek Mezőkövesdre február 15-én.
Az egriek kitűnően kezdték a találkozót, miután már a 3. percben megszerezték a vezetést. A látogatók egy nagy védelmi hibát kihasználva jutottak előnyhöz Horváth révén, aki éles szögből vette be Szántai kapuját. A gól után azonnal támadólag léptek fel Hamarék, azonban a 12. percben az egriek növelhették volna az előnyüket, azonban Katona közeli fejesét követően a labda a léc felett hagyta el a játékteret. Három perccel később Hamar került helyzetbe egy remek kiugratás után, azonban Sztankó kitornázta a csatár lövését. Újabb négy minutummal később Petneházi eresztett meg egy lövést, mintegy 25 méterről, de a labda elzúgott az egri ketrec mellett. A játékrész 21. percében Albert lövése kerülte el kevéssel a kövesdi kaput, majd nem sokkal később Éles szabadított fel az utolsó pillanatban önfeláldozóan becsúszva az egri támadók elől. A jó iramú és színvonalas találkozón kiegyenlített játékot láthattak a szép számban kilátogató szurkolók, akik a 33. percben újabb vendég találatot nyugtázhattak. Egy formás vendég akció végén a francia élvonalban is megfordult egri próbajátékos Lasimant kapta meg a labdát a 11-es ponttal egy magasságba és egy higgadt csel után egyből a kapuba emelt. Az első félidő hajrája mezőkövesdi fölényben telt. A 39. percben Bognár kínálta meg Sztankót mintegy 25-30 méterről, azonban a vendégek hálóőrének nem kellett játékba avatkoznia. A záró pillanatok sem múltak el izgalom nélkül, Hamar, Petneházi és Bognár is közel állt a gólszerzéshez, de a gólvonalon nem sikerült átjuttatni a labdát.


Kövesdi fölény a második félidőben

Fordulás után valóssággal megtáltosodtak Hegedűsék. Együttesünk már az első percben ziccert alakított ki, de George nem tudta bevenni a szünetben Sztankó helyett beállt Brljak kapuját, aki jól zárta le a kapu felé vezető utat a csatár elől. A 48. percben azonban már az egri hálóőrnek sem volt ellenszere az újabb kövesdi támadásnál. Egy villámgyors akció végén jobb oldalról érkezett beadás a 16-oson belülre és a berobbanó Hamar pontos és erős fejesénél a Heves megyei gárda kapusa is tehetetlennek bizonyult. A gól után is lendületben maradtak labdarúgóink. Az agilisen futballozó Bognár távoli lövése után Hamar szabadrúgása jelentett komoly veszélyt az egri kapura, azonban előbb Brljak védett, míg Hamar lövése kevéssel elsuhant a jobb alsó sarok mellett. A 66. percben Dobos előtt adódott óriási lehetőség a gólszerzésre, de a középpályás emelése után a játékszer a háló tetején landolt. A találkozó utolsó 15 percében Bogdány is lehetőséget kapott a bizonyításra Véber Györgytől és a támadó nagyon gyorsan meghálálta a bizalmat. Egy remekbe szabott akció során Lipusz varázsolta Éles elé a labdát. Az előrehúzódó balhátvéd állítgatás nélkül tekerte be középre a játékszert és a korábban beállt Bogdány első labdaérintéséből pazar mozdulattal bólintott a kapu bal oldalába, így együttesünk kiegyenlített a 77. percben. Az öröm azonban nem tartott sokáig ugyanis a túloldalon a szintén csereként beállt Szabó szép cselekkel csapta be a kövesdi védőket, majd középre passzolt, ahol a tisztán érkező Pavlov közelről a hálóba gurított a 81. minutumban. Labdarúgóink a bekapott gól tán is nagy erőket mozgósítottak az egyenlítő találat megszerzésének érdekében. A hajrában Hegedűs került nagy helyzetbe és önzetlenül Bogdány elé tálalt, azonban a támadó találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Néhány pillanattal később Hamar élményszámba menő sarkazását követően a gólvonalról mentettek az egri védők. Az erőfeszítéseket végül a 87. percben siker koronázta, amikor is Bognár éles szögből elvégzett szabadrúgását már csak a gólvonal mögül tudta kiütni Brljak. Együttesünk az utolsó pillanatokban még a győztes találatot is bevihette volna, de a vendégek hálóőre egy közeli lövést nagyszerű reflexmozdulattal kiütött, így a gólzáporos találkozó döntetlennel zárult.

Labdarúgóink a tervek szerint már csak egy felkészülési találkozón lépnek pályára a tavaszi rajtig. Csapatunk az élvonalban szereplő DVTK vendégeként zárja az edzőmérkőzéseket. Az összecsapás február 22-én, pénteken 16 órakor kezdődik Miskolcon.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry SE - Egri FC 3-3 (0-2)
Mezőkövesd, 300 néző. V.: Nagy Róbert (dr. Varga Zs., Újhelyi).
MSE: Szántai (Ficsór) - Hegedűs Cs., Szalai V. (Lakatos B.), Kardos, Éles (Bényei) - Petneházi (Bogdány), Farkas B., Dobos (Lipusz), Bognár I. - Hamar, George. Vezetőedző: Véber György
Eger: Sztankó (Brljak) - Balog Zs., Katona A., Mecsinovics, Piller - Cs. Pavicsevics (Farkas Á.), Albert Á. - Koós, Dobrics (Zvara), Lasimant (Szabó B.) - Horváth Z. (Pavlov). Megbízott edző: Horváth Tamás

Gólok: Hamar (48.p), Bogdány (77.p), Bognár I. (86.p), ill. Horváth Z. (2.p), Lasimant (34.p), Pavlov (81.p)

Kapcsolódó hírek