Ugrás a tartalomhoz

Kihelyezték a székely zászlót (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Február 18-án a reggeli órákban dr. Fekete Zoltán polgármester és Vámos Zoltán alpolgármester közösen tűzte ki a Polgármesteri Hivatal A épületének falára a magyar lobogó mellé a székely zászlót, amelyet még február 14-én Budapesten vehetett át a város első embere.

A Budafok-Tétény szolidaritási felhívásához országszerte több mint 50 település csatlakozott. Németh Zoltán és Szabolcs Attila polgármester még január 28-án közleményben kérte a magyarországi önkormányzatokat, hogy álljanak a székelyföldi települések mellé, akiket megbüntetnek, ha kitűzik zászlójukat.
Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott 49 másik város, község mellett Mezőkövesd is. A lobogókat a Tisztességes Választásért Alapítvány ajánlotta fel, amelyeket ünnepélyes sajtótájékoztató keretében február 14-én adtak át a települések vezetőinek.
Ezen az ünnepségen átvett székely zászlót helyezték ki most a Hivatal épületére. Dr. Fekete Zoltán polgármester és Vámos Zoltán alpolgármester közösen helyezte el a lobogót. A pár perces eseményen dr. Jakab Orsolya jegyző, és dr. Kovács András aljegyző is részt vett.

Kapcsolódó hírek