Ugrás a tartalomhoz

Érvényesült a Papírforma

Mezőkövesd hírei

Tatabánya Carbonex KC – Mezőkövesdi KC 32-20 (12-12)

Tizenkét gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt kézilabdacsapata március 26-án.

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Ligában szereplő csapatunk Tatabányán vendégeskedett az alapszakasz 24. fordulójában. Együttesünk az Eperjesen, valamint a Szegeden lejátszott mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is nagyszerű első félidőt produkált. A találkozó első perceiben 5-1-re, majd 6-2-re vezetett a hazai alakulat, viszont az MKC 8-8-nál beérte riválisát és átvette a vezetést. A legjobb négy közé jutásért harcoló Carbonex KC ezt követően nem tudott előnyt kiharcolni a bennmaradásért küzdő Rosta tanítványokkal szemben. Az MKC taktikus, fegyelmezett és ötletes játéka alaposan meglepte a Komárom megyei együttest, így döntetlennel zárult az első felvonás.
A második játékrészben azonban kijött a két csapat közötti különbség. Bécsiék támadásban és védekezésben egyaránt visszaestek. A hazaiak 15 perc alatt 12-3-as sorozattal rukkoltak ki, ezzel gyakorlatilag eldöntötték az összecsapás végkimenetelét. A különbséget a folytatásban sem tudta csökkenteni az MKC, így Debre Viktor gárdája összességében magabiztos sikerrel zárta a mérkőzést. A vereséggel matematikailag is biztossá vált, hogy kézilabdázóink az alsóházban folytathatják majd szereplésüket a rájátszásban, ahol Feketééknek a bennmaradásért kell majd harcba szállniuk.
Jön a Veszprém
 A bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a világ egyik legjobb klubcsapatát, az MKB Veszprém KC-t látják vendégül Bécsiék. A világsztárok egész sorát felvonultató bakonyi együttes április 9-én, szombaton látogat Mezőkövesdre. A találkozó 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

Kapcsolódó hírek