Ugrás a tartalomhoz

Pontvesztés a nyitányon (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Balassagyarmati Kábel SE 28-28 (17-17)

Döntetlennel kezdte meg bajnoki szereplését városunk felnőtt csapata a tavaszi szezonban.

Az NBI/B-s pontvadászat Keleti csoportjának nyitó fordulójában a bajnoki címért harcoló, a tabellán 3. helyen álló együttesünk a 8. pozíciót elfoglaló nógrádi csapatot fogadta Mezőkövesden február 23-án. A találkozó esélyesének egyértelműen az MKC számított, hiszen kézilabdázóink 18 pontot szereztek az ősszel, míg a Balassagyarmat mindössze 9 egységet gyűjtött be 11 találkozón, ráadásul a két csapat őszi találkozóján 34-31-es kövesdi siker született.
Kleisék az esélyeknek megfelelően jól kezdték az összecsapást. Csapatunk támadásban és védekezésben is kitűnően muzsikált, amely 4-0-ás hazai vezetést eredményezett a 7. percben. Kézilabdázóink a folytatásban is jól játszottak és magabiztosan tartották az előnyüket, így negyedóra elteltével 7-5 állt az eredményjelzőn. Ezután viszont  a látogatók kapták el a fonalat, ennek eredményeként az első félidő vége előtt 10 perccel ledolgozták a hátrányukat és 9-nél beérték Trivkovicsékat. Csapatunk Kovács János bravúrjai ellenére képtelenek volt elszakadni riválisától, amihez a főleg támadásban elkövetett technikai hibák is hozzájárultak. A játékrész hajrájában felváltva potyogtak a gólok ,így az első 30 perc után 17-17-es állásnál cseréltek térfelet a csapatok.
Fordulás után rövid ideig együtt haladt a két gárda, viszont ezt követően az egyre bátrabban játszó látogatók akarata érvényesült, akik Horváth, Szabó és Varga gólerős játékának köszönhetően állandósították az előnyüket. Az MKC kitűnően védekezett, ellenben támadásban rengeteg hibával játszott ebben a periódusban, így fokozatosan nőtt a csapatok közötti különbség. A nógrádiak a 41. percben 22-19-re, míg két minutummal később már 24-20-ra vezettek. Avar György gárdája ezzel együtt is kiválóan védekezett, a csereként beálló Tóth több bravúrt is bemutatott a kapuban, viszont támadásban erősen döcögött Feketéék játéka. Ennek ellenére együttesünk Kovacech vezetésével egyre jobban megközelítette a vendégeket. A találkozó 49. percében még 25-22-re vezettek a nógrádiak, viszont az utolsó öt percet már 25-25-nél kezdték meg a felek. Ezután az MKC hosszú időt követően ismét átvette a vezetést, azonban az előny tiszavirág életűnek bizonyult, mivel a látogatók két gyors góllal ismét megfordították az állást. A feszült hangulatú hajrát és sok izgalmat hozó összecsapás végén mindkét gárda megszerezhette volna a győztes gólt, de egyik  csapatnak sem sikerült a kapuba találnia, így a játék képe alapján reálisnak mondható pontosztozkodással zárult a mérkőzés.
Kézilabdázóink továbbra is a 3. helyen állnak a tabellán 19 ponttal. Kleisék hátránya két pont a listavezető Törökszentmiklós mögött. Csapatunk legközelebb Békésre látogat. Az összecsapás március 2-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Békés megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Balassagyarmati Kábel SE 28-28 (17-17)
Mezőkövesd, 700 néző, játékvezetők: Medve Róbert és Nagy László
MKC: Kovács J., Tóth (kapusok), Fekete L. 5, Molnár 2, Benis 2, Kleis 3, Trivkovics 3, Gyuris 3, Kovács P. 2, Kováèech 8 (1). Vezetőedző: Avar György
BKSE: Síró, Varga Á. (kapusok), Tihanyi, Szabó A. 5, Horváth 5, Szabó T. 6, Kertész, Kajdy, Varga J. 4, Szeles 2, Bán, Puruczki, Piroska 2, Bécsi 1, Kovács G. 3. Vezetőedző: Kedves László
Hetesek: 5/2 ill. 3/2
Kiállítás: 8 ill. 12 perc

Kapcsolódó hírek