Ugrás a tartalomhoz

Két kövesdi a dobogón (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Juhász Benjámin és Pap Csilla személyében két mezőkövesdi sportoló állhatott fel a dobogóra a 13. alkalommal megrendezett Latyakfutáson. Az élmezőnyben végző futók egy órán belül teljesítették a 14 km-es távot.

A Tó, Tenger, Folyó Nyíltvízi Úszóklub Sportegyesület szervezésében megrendezett verseny a hagyományokhoz híven a Bogács-Cserépfalu-Bükkzsérc útvonalon zajlott. Az indulókra nehéz feladat várt, hiszen az elmúlt időszakban lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt igazi latyakos és mély talaj várt a népes mezőnyre. A távot a futók mellett túrázók is teljesítették és a két kategóriában több mint 60 induló vett részt a viadalon.
A verseny győztese az Ózdi Teknőc Futó Club sportolója Nagy Róbert lett, aki egy másodperccel 57 percen belül teljesítette a távot. A futó másfél évtizede indul rendszeresen félmaraton és maraton távokon. Nagy Róbert közel 50 alkalommal indult maratonon és kitűnő formájáról árulkodik, hogy pályafutása során először tavaly teljesítette 3 órán belül a 42 km-es távot.
A Latyakfutó versenyen ezüstérmet szerzett Juhász Benjámin, a Mezőkövesdi Triatlon Egyesület sportolója, aki 57 perc 56 másodperces idővel ért célba. A Latyakfutás 3. helyezettje a szintén mezőkövesdi Pap Csilla lett, aki 58 perc 18 másodperces idővel állhatott fel a dobogóra. A Mezőkövesdi Triatlonegyesület sportolói közül Bertha Gábor a 4. helyen zárt, míg Takács András a 6. helyen fejezte be a szereplését. Pető Katalin és Csörgő Péter szintén jó teljesítményt nyújtott és mindketten a középmezőnyben végeztek.


Dobogósok és különdíjak


A verseny ünnepélyes eredményhirdetését a Bogácsi Jurta Üdülőközpontban rendezték meg, ahol Bajzát László, a Latyakfutás főszervezője osztotta ki az okleveleket és kupákat a legjobban szereplő sportolóknak. Az ünnepség keretében a dobogós helyen végző futók mellett különdíjat kapott többek között a legmesszebbről érkező résztvevő, de elismerést vehettek át a legfiatalabb és legidősebb indulók, továbbá a legtöbb versenyzővel érkező egyesület is kapott ajándékot a szervezőktől.

A Latyakfutás helyezettjei:
1. Nagy Róbert, Ózdi Teknőc Futó Club 0:56:59 ó
2. Juhász Benjámin, Mezőkövesdi Triatlon Egyesület 0:57:56 ó
3. Pap Csilla, TFSE 0:58:18 ó
4. Bertha Gábor
6. Takács András

Különdíjak:
A legmesszebbről érkező résztvevő: Fenyővári Attila, Pellért
Legfiatalabb lány: Pető Katalin, METRI
Legfiatalabb fiú: Csörgő Péter, METRI
Legidősebb nő: Horváth Gáborné, Ózdi Teknőc FC
Legidősebb férfi: Kovács Attila, Zöld Sportok Clubja, Miskolc
A legtöbb versenyző: Debreceni Rendőr Sportegyesület

Kapcsolódó hírek