Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

2 millió forint értékben kap új játékokat és kerítést a Gróf Zichy úti játszótér. Erről, illetve az önkormányzati intézmények idei karbantartási munkáiról döntött városunk képviselő-testülete február 27-ei ülésén.

Az első, az önkormányzat idei költségvetéséről szóló előterjesztést levették napirendről, mivel ma délután írják alá az adósságkonszolidációról szóló megállapodást, amely a gazdálkodási tervezet több sarokszámát érinti. A 2013-as büdzsét március 6-án rendkívüli ülés keretében tárgyalják majd meg a városatyák.

ÚJ KÖZTÉRI JÁTÉKOK Az ülésen a városi játszóterek idei fenntartásáról és fejlesztéséről szóló előterjesztést is megvitatták a képviselők. A meghozott döntés értelmében a tavaly kiszedett és nem pótolt eszközök beszerzése és kihelyezése történik meg ebben az esztendőben. Mintegy 2 millió forint értékben újítják fel a gróf Zichy úti játszóteret, amelyet – amellett, hogy új játékelemekkel bővül – kerítéssel is ellátnak.
Az önkormányzati intézmények 2013-ra tervezett állagjavítási és karbantartási munkáit is meghatározták az ülésen. Ennek értelmében az oktatási intézmények által kijelölt helyiségek, tantermek festése, tisztasági mázolása, vizesblokkok felújítása történik majd idén, de a Mező Ferenc Tagiskola nagy tornatermének tetőszigetelése is szerepel az elvégzendő munkák között.
500 000 forint támogatást szavazott meg a képviselő-testület az idei, március 31. – április 1. között megrendezendő Matyó Húsvét lebonyolítására. Emellett a Matyó Expo és fesztivál programját, valamint annak költségvetését elfogadta a grémium.

PÁLYÁZATOK A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal pályázatot szeretne benyújtani az általuk használt, a Polgármesteri Hivatal „A” épületének akadálymentesítése érdekében. Ehhez viszont szükséges Mezőkövesd Város Önkormányzatának mint tulajdonosnak a hozzájárulása, amelyet a testület jóváhagyott.
Az Egri Egyházmegye mint a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola fenntartója pályázat keretében szeretné az intézmény energetikai korszerűsítését megvalósítani, azonban ilyen jellegű projektet csak önkormányzat tud benyújtani. Ebben kérte a fenntartó a mezőkövesdi Önkormányzat segítségét. Ennek értelmében településünk nyújtja be a pályázatot, azonban az ahhoz szükséges önerőt, a beruházás összértékének 15%-át az Egyházmegye átvállalja.

ÚJ ELNEVEZÉS Utolsó napirendi pontként fogadta el a Városi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítását, amelyre azért volt szükség, mert a törvényi előírások miatt az intézményeknek a település nevét is tartalmazniuk kell. Így ezentúl az intézmény elnevezése Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde.

Kapcsolódó hírek