Ugrás a tartalomhoz

A helyi polgárőr egyesület elnökének határozott fellépésének eredményeként került rendőrkézre két elkövető

Mezőkövesd hírei

Szomolyán, a helyi polgárőr egyesület elnöke február 9-én a délelőtti órákban járőrszolgálatot látott el, mely során a Zrínyi úti pincesor felől erős, fekete füstre figyelt fel. A helyszínre érve a tűz már eloltásra került, azonban az egyik pincéből erőteljesen ömlött ki a füst.

Az égéstermék erős maró, fojtó hatása miatt bekiáltott a polgárőrség elnöke, hogy jöjjön ki a bennlévő személy, de mivel nem kapott választ így ő is bement. Két pince épült itt egymás mellé, s a válaszfal átszakításra került. Míg a polgárőr elnök a felső szinten bement követve az akkor még ismeretlen személyt aki behúzta az égetett vezetéket, addig az elkövető az alsó pincén keresztül oldott kereket. Menekülés közben vesztére ráismert a polgárőr, többször látta már szomolyai rokonainál. Ekkorra már az utcában lakók is kijöttek a házukból. A polgárőrnek segítettek a tűzből visszamaradt vezetékeket beemelni a kocsiba, aki értesítette a Bogácsi Rendőrőrshöz tartozó helyi körzeti megbízottat.
Február 13-án egy Petőfi téri lakos jelezte a polgárőrség felé, hogy feltehetően valaki bement az egyik lakatlan házba. A polgárőr elnökkel közösen megnézve a helyszínt és a tulajdonost értesítve azonnal kiderült, hogy a pár nappal azelőtti pincetűznél hátrahagyott, a polgárőr elnök által begyűjtött és megőrzött vezeték megegyezik az udvaron eltulajdonított vezetékkel. L. Attila 24 éves körömi, és L. Norbert 28 éves szomolyai lakosú férfi február 14-ei gyanúsítotti elszámoltatása során elismerte tettét. Mint kiderült nemcsak az udvaron tárolt elektromos gépek vezetékeit, hanem tetőbontás módszerével a lakásba bejutva étkészletet, evőeszköz készletet, 1 db lexikont is eltulajdonítottak, melyet 6000 Ft-ért értékesítettek.
A cselekmény pontos elkövetésének tisztázása jelenleg folyamatban van. Amennyiben bizonyítást nyer a szabálysértési értékre elkövetett betöréses lopás vétségének elkövetése, úgy az elkövetők 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is számolhatnak.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J)

Kapcsolódó hírek