Ugrás a tartalomhoz

Felhívás- horgászatra

A mezőkövesdi Hoórvölgye Horgászegyesület és a Szemtől Szemben csapata látássérültek és mozgássérültek számára rendez horgászversenyt április 17-én.

A rendezvényen a fogyatékkal élők egy segítőtársukkal vehetnek részt két fős csapatban.
A verseny 8 órakor kezdődik a Mezőkövesd és Bogács között található Hoórvölgyi tározónál.

A Hoórvölgye Horgászegyesület évtizedes múltra tekinthet vissza. Az 500 fős taglétszámú szervezet a víztározó sporthorgászati célra való hasznosítására jött létre. Emellett fontosnak tartják a tagok a környezet védelmét, rendszeresen szervezett társadalmi munkák alkalmával tisztítják a tó környékét és gondozzák a növényeket. 2010-ben elkészült a tavat körülölelő út, mely lehetővé teszi a horgászhelyekre való eljutást és ezáltal több lehetőség van a horgászatra is . 

2010-ben a tagok és a vendéghorgászok 23.367 kg halat fogtak. A haltelepítést az egyesület tervszerűen és folyamatosan végzi.

A fogyatékos embertársaink sportolási lehetőségeinek elősegítése mindig is elsődleges volt a vezetőség számára, mozgássérült tagja is van az egyesületnek, aki rendszeresen horgászik a tóparton.

A szervezők bíznak abban, hogy a hagyományteremtő rendezvény a sérült horgásztársaknak nagy élményt jelent és remélik, hogy a további években is megrendezhetik majd a versenyt.

Elérhetőségek: Kertész Gyula HE elnök 06-70-360-8251

www.matyohorgasz.eu

 

Kapcsolódó hírek