Ugrás a tartalomhoz

Értékes győzelem a rajton (bővített videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Szolnoki MÁV FC 3-1 (1-1)

Két gólos győzelemmel kezdte meg bajnoki szereplését városunk felnőtt csapata a tavaszi idényben.


A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának tavaszi nyitófordulójában a sereghajtó Szolnok látogatott Mezőkövesdre március 3-án. A 14 pontos tiszaparti együttes ősszel mindössze háromszor hagyta el győztesen a pályát és ezzel a legkevesebb győzelmet érték el a mezőny tagjai közül. A látogatók célja az NB II-ben maradás, melynek megvalósításához szakmai és játékos vonalon is jelentős igazolásokat hajtottak végre a télen.

A találkozó első 15 percében a vendégek irányították a mérkőzést, amely helyzetekben is megmutatkozott. Kis Károly együttese már 3. percben óriási lehetőséghez jutott, azonban Gyagya szabadrúgása után a felső kapufán csattant a labda. Két perccel később ismét a tiszapartiak veszélyeztettek, de Mundi beadásszerű emelését Szántai kiütötte a léc alól. Az első kövesdi próbálkozásra a 15. percig kellett várni, ekkor Hamar lövése kerülte el jócskán a kaput. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés és a 24. percben együttesünk a vezetést is megszerezte. Egy formás akció végé Dobos kapott jó indítást a jobb oldalon, majd néhány méteres labdavezetés után, mintegy 25 méterről a kapuba bombázott úgy, hogy a labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé. Labdarúgóink a gól után fölényben játszottak és az első félóra legvégén tovább növelhették volna az előnyüket, amikor is egy hatalmas védelmi hibát kihasználva Menougong csapott le a labdára, azonban a támadó átadása után Hamar nagy helyzetben a kapu mellé lőtt. A 33. minutumban viszont Szántainak akadt dolga, aki egy élesen kapu elé lőtt labdát öklözött ki a szolnoki támadók elől. Három perccel később ismét a vendégek veszélyeztettek, de Farkas kiválóan helyezkedett és fejjel menteni tudott egy baloldalról érkezett beadás után. Az első játékrész 42. percében Bognár kapott egy átadást középen, majd néhány pazar csel után 18 méterről a felső lécre emelt. Az akciónak ezzel nem volt vége, ugyanis a középpályás emelése után Menougong elé pattant a labda, aki egyből lőtt, azonban a lövése elzúgott keresztbe a kapu előtt. A félidő utolsó percében egy formás szolnoki akció futott a jobb oldalon, melynek végén Faggyas érkezett jó ütemben a beadásra és a támadó senkitől sem zavartatva a hálóba lőtte a labdát 6 méterről, így az első 45 perc 1-1-es döntetlennel zárult.

Fordulás után ismét a látogatók játszottak jobban, de gólt szerezniük nem sikerült, miután Szántai az 57. percben egy megpattanó lövést, majd két perccel később Tamási fejesét hárította magabiztosan. A 63. percben ismét nagyot hibáztak a szolnoki védők. Egy rosszul sikerült indításra Bognár csapott le, majd Hamart hozta játékba, de a góllövő listán dobogós helyen álló támadó elől az utolsó pillanatban becsúszva mentettek a tiszaparti védők. Újabb négy minutum elteltével a csereként beállt Bogdány előtt adódott nagy esély a gólszerzésre. A rutinos csatár fordulásból leadott lövését Pokorni óriási bravúrral kitornászta a bal alsó sarokból, így a hálóőr megakadályozta azt, hogy Bogdány első labdaérintéséből gól szülessen. A 71. percben viszont a túloldalon Lengyel kapott kitűnő labdát középen, azonban a szolnoki középpályás kapáslövése jócskán elkerülte Szántai kapuját. A 74. minutumban Szalai rossz kirúgása okozott izgalmakat a kövesdi 16-os előterében, de a kövesdi védőknek sikerült megállítaniuk a vendég akciót. Az összecsapás utolsó 10 percében felpörögtek az események. A 82. percben Menougong kapott egy kitűnő átadást a 16-oson belül, majd megtolta a labdát kapujából kifutó Pokorni mellett, aki elkaszálta a kövesdi támadót.
A játékvezető azonnal kiállította a hálóőrt és büntetőt ítélt csapatunk javára. A 11-est Bognár végezte el, akinek a lövésébe ugyan beleütött Tóth, de hárítania nem sikerült, így labdarúgóink megszerezték a vezetést. Néhány perccel később Bogdány törhetett egyedül kapura, viszont Tóth kivédte a csatár lövését. A találkozó utolsó percében ismét Bogdány lépett ki jó ütemben a szolnoki védők között és egy jó csel után mintegy 20 méterről bevette a vendégek kapuját. A 92. percben Kemény lépett pályára, aki először húzhatta magára tétmérkőzésen a kövesdi mezt. A fiatal támadó Bogdányhoz hasonlóan az első labdaérintésből gólt szerezhetett volna, azonban a fejese után a felső lécről vágódott le a labda, így az eredmény nem változott a lefújásig.
Együttesünk a győzelemnek köszönhetően megtartotta 3. helyét a tabellán, ráadásul Véber György gárdája két pontot lefaragott a Cegléden 2-2-es döntetlent játszó Békéscsabával szemben, így Hamarék jelenleg 5 ponttal vannak lemaradva a listavezetőtől. A Békéscsaba 31 ponttal áll az élen, a 30 pontos Vasas és a 26 egységet szerző Mezőkövesd előtt.

Villanyfényes rangadó Nyíregyházán
Labdarúgóink legközelebb felsőházi rangadót fognak lejátszani méghozzá a Nyíregyháza Spartacus vendégeként. A mérkőzés március 9-én, szombaton 17.00-kor kezdődik a nyírségi megyeszékhelyen.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry – Szolnoki MÁV FC 3-1 (1-1)
Mezőkövesd, 700 néző. V.: Szőts.
 
Mezőkövesd-Zsóry: Szántai – Hegedűs, Szalai, Lakatos, Éles – Dobos (Bagi, 87.), Bognár, Farkas, Petneházi – Hamar (Bogdány, 65.), Menougong (Kemény, 92.). vezetőedző: Véber György
 
Szolnok: Pokorni – Rokszin, Sipeki (Tamási, 45.), Lengyel (Tóth, 81.), Busai – Gyagya, Faggyas, Vári, Grúz – Mundi (Szepessy, 30.), Nagy I. vezetőedző: Kis Károly

Gólok: Dobos (24.p), Bognár I. (84.p 11-esből), Bogdány (90.p), ill. Faggyas (44.p)
Kiállítva: Pokorni Péter (82. p)

Kapcsolódó hírek