Ugrás a tartalomhoz

Foltvarró húsvét

Mezőkövesd hírei

A húsvétra készült a hétvégén a Matyóföldi Foltvarró Klub. A március 9-én megrendezett programon húsvéti díszeket, ajtókopogtatókat, illetve a locsolkodóknak szánt ajándékokat készítettek.

A Matyóföldi Foltvarró Klub minden tavasszal húsvéti programmal kedveskedik a patchwork szerelmeseinek. Nem volt ez másként idén sem. Ez alkalommal is pezsgett az élet a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében, ahol több mint hetvenen varrták a különböző textíliákat, húsvéti kiegészítőket. A Magyar Foltvarró Céhen belül is meghirdetett programra több településről, például Egerből, Miskolcról, Kazincbarcikáról, Tiszaújvárosból, Mezőcsátról is érkeztek vendégek.


Horgolás, foltvarró-tanfolyam

Az összejövetel fő témája a tavasz, a húsvét volt: így szebbnél szebb pohár-, tányéralátétek, textilkosarak, kitömött nyulak és bárányok kerültek ki készítőik kezei közül. A résztvevők kipróbálták a horgolás művészetét is: főként a tulipán- és madárformákat ábrázoló ajtódíszeket, kiegészítőket is készítettek.
A klub ezen programja is nyitott rendezvény volt, így bárki megtekinthette az ott folyó munkát. A foltvarrás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a közelmúltban tanfolyam, képzés is indult, melyen jelenleg 8-an sajátíthatják el a foltvarrás alapjait.

Kapcsolódó hírek